Teknoloji

Huawei virüs tehdidi nedeniyle geliştirici konferansını erteledi

huawei abd virus elektrikli otomobil

Huawei, Çin’in Wuhan şehrinin karantinaya alınmasına sebep olan virüs tehdidi nedeniyle şubat ayının ilk yarısında gerçekleştireceği geliştirici etkinliğini erteledi. HDC.Cloud 2020 adını taşıyan etkinlik, 11-12 Şubat tarihlerinde Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenecekti. Ancak virüs tehdidi nedeniyle etkinlik 27-28 Mart tarihlerine ertelendi. SARS benzeri bir virüs olan ve Wuhan virüsü olarak da bilinen koronavirüs, şimdiye kadar 17 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Kurumsal odaklı bir konferans olan HDC.Cloud, Huawei’nin BT geliştiricilerine yönelik en önemli etkinliği olarak değerlendiriliyor. Huawei, HDC.Cloud 2020 için yaptığı tanıtım açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Huawei’nin 30 yıl boyunca geliştirdiği bilgi iletişimi teknolojilerini ve yeteneklerini sizlerle paylaşmayı istiyoruz. Özellikle Kunpeng ve Ascend işlemcilerimiz, küresel geliştiricilerimizin yararlanabilecekleri güçlü araçlar olacak.”

Wuhan virüsüne karşı önlem alan tek Çinli üretici Huawei değil. Foxconn CEO’su Terry Gou’nun da çalışanlarını Çin Yeni Yılı sırasında Tayvan’dan Çin’e gitmemeleri konusunda uyardığı söyleniyor.

11 milyondan fazla kişinin yaşadığı Wuhan şehri hâlihazırda karantinaya alınmış durumda. Şehrin dış dünyayla iletişimini sağlayan havalimanı ve tren istasyonları ikinci bir karara kadar kapatıldı. 11 milyonluk şehri karantinaya almak gibi bir yöntem daha önce uygulanmamıştı. Bu yöntemin işe yarayıp yaramayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER