Teknoloji

Huawei ve Xiaomi katlanabilir telefonlarında Samsung’un teknolojisini kullanabilir

Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate Xs 8 Nisan'da Türkiye'de satışta

Ultra İnce Cam (UTG) teknolojisi şimdiye kadar sadece Samsung’un en son çıkardığı katlanabilir telefon olan Galaxy Z Flip‘te kullanıldı. Bu telefonun polimerden yapılan esnek ekran paneli, Galaxy Fold’a kıyasla daha yüksek bir dayanıklılığa sahip. Bir iddiaya göre, Huawei ve Xiaomi de katlanabilir telefonlarında UTG teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Söz konusu iddiayı Weibo’nun popüler duyumcularından biri olan Digital Chat Station gündeme getirdi. Digital Chat Station’a göre, bu iki şirket UTG’yi katlanan ekranlarda ve “çevre” ekranlarında kullanmayı planlıyor.

“Çevre ekranlar” ifadesinin ilginç göründüğü söylenebilir. Xiaomi, neredeyse tamamen ekrandan oluşan Mi Mix Alpha isimli konsept cihazını daha önce sergilemişti. Dolayısıyla ortaya atılan iddianın gerçeğe dönüşmesi için Xiaomi cephesinde uygun bir senaryo bulunuyor. Çinli üretici, Mi Mix Alpha’da UTG’nin sağladığı avantajlardan yararlanabilir. Xiaomi prototiplerinde katı cam kullanmıştı.

Huawei cephesinde ise doğrudan bir ürün adı vermek şu an için mümkün değil. Ancak katlanabilir telefon pazarındaki iddiasını gösteren Huawei’nin de cihazlarının dayanıklılığını artıracak türden çözümlere yönelmesine şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER