Manşetler

Huawei ve Google sonbaharda yeni bir Nexus telefonu çıkaracak

huawei abd virus elektrikli otomobil

huawei-logo-mwc-2015

Bu yıl Google’ın Nexus Android telefonları açısından bir ilk olabilir, ilk kez Çinli bir üretici işin içine girebilir. The Information’ın haberine göre Huawei sonbaharda çıkması planlanan yeni Nexus cihazlarından birinin üretimini üstlenecek.

Aslında Huawei’nin yeni Nexus cihazının üretiminden sorumlu olacağını ilk kez duymuyoruz. IBT de geçtiğimiz ay geçtiği bir haberde Huawei Nexus telefonunun gelişini, Büyük Britanya birimindeki bir çalışanın söylediklerine dayandırarak öne sürmüştü. Buna ek olarak Android Police sitesi de mayıs ayında bu yıl için iki adet Nexus telefonunun çıkacağını, bunlardan birinin 5.7 inç ekranlı Huawei cihazının, diğerinin de LG’nin çıkaracağı 5.2 inç ekranlı telefonun olacağını yazmıştı.

Google ve Huawei arasındaki ilişki telefonun ortak üretiminin ötesine de geçebilir. The Information Huawei’nin Google’a, mobil uygulama mağazasını Çin’e getirmesi için yardım sunmak amacıyla görüşmeler yürüttüğünü ileri sürüyor. Çin’de devletin koyduğu kurallar ve yaptırımlar arama devinin faaliyetlerini bu ülkede rahatlıkla yürütmesinin önünde engel teşkil ediyor.

Google’ın batıda Huawei Watch gibi gelecekte çıkacak cihazlar konusunda Huawei’ye pazarlama desteği sunacağı da iddia ediliyor. Ayrıca bu saatin iPhone ile çalışması için de görüşmeler yaptığı söyleniyor. Google’ın Android Wear akıllı saatlerini iOS ile uyumlu hâle getirmeyi planladığı biliniyor.

Bir Nexus telefonu batıda, özellikle pek fazla etkin olmadığı ABD pazarında Huawei’nin güvenilirliğini artıracaktır.

Google’ın Nexus cihazları Android’in en son versiyonları için referans niteliği taşıyor. Google’ın geçen yılın sonbaharında çıkardığı en son cihazlar Motorola üretimi Nexus 6 ve HTC üretimi Nexus 9 olmuştu. Her ikisi de ekim ayında duyurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER