Teknoloji

Huawei uluslararası imajına yatırım yapıyor

Huawei için işler kendi sahası olarak tanımlanabilecek Asya pazarı dışında pek de istenilen seviyede gitmiyor. Şirket özellikle ABD ve Avrupa pazarlarında etkin bir yer edinme konusunda sıkıntı yaşıyor. Ancak yaşanan bu sıkıntı Huawei’nin bir şeyler yapmaya çabalamadığı anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa akıllı telefon pazarındaki payını artırma adına üst sınıf akıllı telefonlara odaklanma ve Ar-Ge için daha çok para harcama kararı alan şirket, şimdi de işe alımları artırarak bölgedeki varlığını daha belirgin hâle getirmeyi hedefliyor.

huawei-logo-190912

The Wall Street Journal’a konuşan Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, şirketin Avrupa’da yaptığı Ar-Ge yatırımının artmasıyla birlikte insanların gözündeki ”gizemli şirket” imajının değişmesini umduklarını belirtti. Huawei söz konusu plan çerçevesinde Çinli olmayan çalışanların şirkette kalmasını sağlayacak bir teşvik programını da devreye sokacak.

Zhengfei Huawei’nin ABD’deki imajının Kongre tarafından ortaya atılan ”Çin hükümetiyle kirli ilişkiler” iddiası nedeniyle zedelendiğini, ancak uzun vadede şirketin bu ülkede de iyi biçimde anılacağına inandığını sözlerine ekledi.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER