Teknoloji

Huawei Türkiye’de onuncu yılını kutladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çinli iletişim ve teknoloji sağlayıcısı Huawei, Türkiye’deki 10. yılını Swissotel’de düzenlenen bir etkinlik ile kutladı. Etkinliğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye misyonundan görevliler, Huawei’nin iş ortakları ve basın mensupları katıldı.

Etkinlikte konuşan Huawei Türkiye Genel Müdürü Wu Congcheng, Türkiye’nin tüm sabit ve mobil operatörlerinin başlıca iş ortağı olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Müşterilerine ve kamu kuruluşlarına verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Congcheng, geçen on yıllık süre içinde Türkiye merkezinden sunulan çözümler ile Türkiye’nin Huawei’nin Orta Asya ve Kafkasya’daki merkezi haline geldiğini belirtti.

İstanbul’da 50 milyon dolar yatırımla açılan Ar-Ge merkezinin önemine dikkat çeken Congcheng, burada geliştirilen çözümlerin tüm dünyada kullanıldığını ifade etti. Congcheng Türkiye’de sağladıkları istihdamdan duydukları memnuniyeti dile getirirken, inovasyonda öncülük etmekten ötürü gururlu olduklarını da vurguladı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer ise Huawei’nin 3G altyapısı oluşturulması esnasında ortaya koyulan koşullara uyumundan dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, bu koşullar çerçevesinde Huawei tarafında istihdam edilen Türk mühendislerinin bölge ülkelerine hizmet vermesinin de ayrıca gurur verici olduğunu ifade etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberlerşme Bakanı Binali Yıldırım da Türkiye’nin telekomünikasyon ve iletişim konusunda geldiği noktada Huawei’nin önemli bir payı olduğunu ifade ederken, Huawei nezdinde diğer şirketlerden de yatırımlarını arttırmalarını ve Türkiye’de üretim gerçekleştirmelerini istedi.

İLGİLİ HABERLER