Teknoloji

Huawei Türkiye pazar payını bir yılda büyük oranda artırdı

huawei p30 pro

Huawei son yılların yükselen markalarından bir tanesi ve bu durum rakamlara da yansıyor gibi görünüyor. Şirketten gelen açıklamada, Huawei’nin Ağustos 2017’de yüzde 3,2 seviyesinde olan Türkiye pazar payını, Ağustos 2018 itibarıyla yüzde 21,3’e yükselttiği kaydedildi.

Uluslararası analiz kuruluşu GfK’nın verilerine göre Huawei, bir yıldan kısa bir süre içinde akıllı telefon segmentindeki pazar payını önemli ölçüde artırdı. Ağustos 2017’de yüzde 3,2 olarak açıklanan Huawei Türkiye akıllı telefon kategorisi pazar payı, Ağustos 2018’de yüzde 21,3 seviyesine yükseldi.

Huawei Türkiye Tüketici Ürünleri İş Birimi Ülke Müdürü Seth Wang, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’de akıllı telefon pazarındaki farklı dinamiklerin etkisiyle önemli bir rekabet ortamının söz konusu olduğuna dikkat çekti. Ülkenin genç nüfusunun güncel teknolojiyi ve bu alandaki ürünleri yakından takip ettiğini belirten Wang, özellikle fotoğraf alanında son dönemde Huawei’nin yarattığı fark ve bununla beraber ortaya koydukları stil sahibi, güçlü, hızlı, akılcı ürünlerin, tüketicinin de dikkatini her gün daha fazla çektiğini dile getirdi.

Huawei yapay zekânın payına dikkat çekiyor

Wang, “Gerçekleştirdiğimiz global iş birlikleri ile birlikte, yapay zekâ gibi katma değerli özellikler de yine bu başarıda pay sahibi olduğunu düşündüğümüz diğer unsurlar. Aynı zamanda iletişim teknolojilerinde de küresel bir lider olan Huawei‘nin akıllı telefonlarına da yansıyan bu teknolojisi hem Türkiye’de hem de dünya genelinde bu yükselişin sürmesinin bir diğer itici gücü olacaktır. Huawei olarak tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak ve gerçek ihtiyaçlarına odaklanan, şık ve akılcı ürünler sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde sözlerine eklemede bulundu.

İLGİLİ HABERLER