Teknoloji

Huawei telefonu piline zarar vermeden hızlı şarj edebilecek

huawei-hizli-sarj-161115

Hızlı şarj özelliğine sahip akıllı telefonlar, küçük bir sırla birlikte geliyor. Bu özellik, akıllı telefonun pil ömrünü veya kapasitesini önemli ölçüde azaltıyor. Ancak Huawei’ye göre, hızlı şarj için pilin ömründen taviz vermeye gerek yok. Yeni bir lityum-iyon pilini görücüye çıkaran Çinli üretici, grafit kaplı anotlar sayesinde kapasiteyi ve uzun süreli kullanımı engellemeden çok hızlı şarjı mümkün kılıyor.

Peki ne kadar hızlı bir şarjdan söz ediliyor? Huawei, pek çok büyük telefonda bulunan 3000 mAh kapasiteli bir pil için 5 dakikada yüzde 48 şarj vadediyor. Bu da, akşam dışarıya çıkmadan önce hazırlanırken telefonunuzun pilini önemli ölçüde doldurabileceğiniz anlamına geliyor.

600 mAh kapasiteli prototipte yüzde 68’e 2 dakika içinde ulaşılabilse de, söz konusu boyutun gerçek hayatta kullanım için çok pratik olmadığını belirtmek gerekiyor.

Bu tarz bir pili satışa sunulan akıllı telefonlarda görmek ise biraz zaman alacağa benziyor. Huawei, halihazırda söz konusu özelliğin çalışması için özel bir şarj aleti üstünde çalışıyor. Hızlı şarj teknolojisinin günlük hayatta ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise henüz bir açıklama gelmiş değil. Pil teknolojisinin yapılan çok sayıda araştırmaya rağmen oldukça yavaş geliştiği göz önüne alınınca Huawei’nin hızlı şarj özelliği biraz daha anlam kazanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER