Teknoloji

Huawei’den yeni akıllı hoparlör: Sound X

huawei sound x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei yeni akıllı hoparlörü Sound X’in duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, yüksek fiyatlı Phantom hoparlörleriyle bilinen üst sınıf bir ses şirketi olan Devialet ile iş birliğine giderek bu hoparlörü tasarladı.

Engadget‘ın haberine göre, Sound X 1999 yuan (1633 TL) fiyat etiketiyle Çin’de ön siparişe sunuldu. Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağıyla ilgili olarak şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.

360 derece tasarıma sahip olan bu hoparlör 60 vat gücünde çift bas hoparlörü içeriyor ve Huawei servislerini eksiksiz biçimde destekliyor. Bunların arasında Xiaoyi sesli asistan, Huawei HiLink akıllı ev kontrolü ve Huawei müzik servisi için destek de bulunuyor.

Devialet ise aktif hoparlör eşleştirme (SAM) teknolojisiyle destek veriyor. Bu teknoloji distorsiyon ve titreşim azaltma gibi konularda yardımcı oluyor. Ortalıkta birçok üst sınıf hoparlör şirketi olsa da, Devialet’nin yeri her zaman farklıdır. Bunda şirketin şık tasarımlarının da etkisi de var.

Bu arada Huawei’nin yeni akıllı hoparlörünün tasarım açısından Apple’ın HomePod akıllı hoparlörünü andırdığını söylemek de çok yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER