Teknoloji

Huawei’den yüksek ses kalitesi arayanlar için yeni hoparlör: Huawei Sound

huawei sound
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Fransız ses teknolojileri şirketi Devialet ile birlikte hazırladığı Huawei Sound isimli yeni kablosuz hoparlörünü tanıttı. 2019’da Sound X ile başlayan iş birliğinin yeni halkası olan Sound, Sound X’ten belirgin şekilde daha küçük olmasıyla dikkat çekiyor. Devialet’in patentli akustik ses tasarımları sayesinde Sound’dan daha derin ve tam gövdeli sesler duymak mümkün oluyor.

Bu en yeni nesil ürün, Devialet’in 4 inç 40W woofer ve birlikte çalışan üç adet tam aralıklı 5W hoparlörü ile yaratıcı dört hoparlörlü akustik tasarımı benimsiyor. Huawei Sound’un abartısız görünümüne rağmen; iki pasif radyatörün geri dalga titreşimlerine karşı koymak için birbirini güçlendirdiği Devialet’in Push-Push konfigürasyonu sayesinde şaşırtıcı miktarda güç üretiyor. Bu teknoloji, diyaframların yankılanmalarından kaynaklanan bozulmayı önemli ölçüde azaltıyor ve 90 dB’ye kadar yüksek ses ayarlarında rakipsiz kararlılık sağlayarak, her zaman bozulmasız ses üretiyor.

Huawei Sound’un en dikkat çekici özelliklerinden birisi de SAM 2.0 teknolojisi. Söz konusu akustik model, bozulmasız düşük frekanslar ve geniş bir dinamik aralık üzerinde maksimum eşzamanlı titreşimler sağlamak için, woofer ve pasif radyatörler üzerinde titiz modelleme ve yer değiştirme kontrolleri uyguluyor. Sonuç olarak bas tonları, Huawei Sound’da daha derin ve daha dolu dinlenebiliyor.

huawei soundSAM 2.0, kullanıcılara oturma odalarındayken bir konser salonundaymış gibi hissetmeyi vadediyor. Huawei Sound’un SAM 2.0’ın yanında Push-Push tasarımıyla desteklenmesi de güçlü ses üretimine yardımcı olan faktörler arasında bulunuyor.

Yeni Huawei Sound’da alanı büyük bir konser salonunda olduğu gibi 360 derece surround ses ile doldurabilen ve Devialet SPACE Teknolojisi ile tamamlanan; eşit aralıklı (120 derecelik açılarda) üç tam aralıklı tweeter bulunuyor.

SPACE; özel bir algoritma aracılığıyla giriş sinyalini doğrudan sese, yansıyan sese ve ortam gürültüsüne ayırıyor. Böylelikle surround sesin oda boyunca stratejik olarak yerleştirilmiş birden fazla hoparlör gerektirdiği geleneksel düşünceyi ortadan kaldırıyor. Üç farklı yönelimli hoparlör dinleyicinin konumuna bağlı olarak tek bir cihazdan şaşırtıcı çevresel ses efektleri yaratarak bulunduğu alanın akustik sınırlamalarını aşıyor.

Huawei Sound dört zenginleştirici ses efektiyle geliyor

HUAWEI Sound, dört zenginleştirici ses efekti sunuyor: Senfonilerden aryalardan rock şarkılarına kadar her müzik parçasına yepyeni tatlar ekleyen Devialet SPACE Soundstage, Vocals, Hi-Fi ve Bass. Bu ayarların HUAWEI AI Life uygulaması üzerinden yapılandırılması ise oldukça kolay.

Huawei Sound, şık ve parlak bir yüzey oluşturan özel bir kaplama ile önceki Sound X’in premium stilini sürdürüyor. Gövdenin alt kısmı; serbest ve kolay ses iletiminin yanı sıra toz sızmasına, su sıçramalarına karşı koruma sağlamak için parlak bir fiber ızgara bezle kapatılıyor.

İLGİLİ HABERLER