Teknoloji

Huawei Samsung’a LTE patentleri nedeniyle dava açtı

huawei

huaweiDünyanın en büyük iki akıllı telefon üreticisi LTE’nin özünü oluşturan teknoloji nedeniyle karşı karşıya geliyor. Çinli telefon üreticisi Huawei salı günü Samsung aleyhine, sahibi olduğu ve standart için büyük önem arz eden 11 patentin ihlâl edildiği gerekçesiyle dava açtı.

Çinli şirketin şikayetine göre, Samsung bu patentleri uygun şekilde lisanslamadı, ancak bunları LTE destekli tüm cihazlarında kullanmayı sürdürdü. Dava iki şirket arasında gerçekleşen lisans pazarlıklarının başarısız olmasının bir sonucu gibi görünüyor.

LTE destekli tüm telefonlar bu patentleri çeşitli formlarda kullanıyor ve bu patentler teknoloji şirketleri arasında rutin şekilde lisanslanıyor. İki şirket arasındaki pazarlıkların detayları hâlâ gizliliğini korumaya devam ediyor, çünkü şikayet dilekçesinin büyük bölümü gizli tutuluyor. Medyaya da bu şikayet dilekçesinin yeniden yazılmış bir versiyonu servis edildi. Yine de, şirketler arasındaki pazarlıklar herhangi bir sonuca ulaşmamış gibi görünüyor.

Huawei her zaman pazarlık yolunu tercih ediyor

Bir Huawei sözcüsü The Verge sitesine yaptığı açıklamada, her zaman pazarlık yolunu tercih ettiklerini, ancak bu örnekte Ar-Ge’ye yaptıkları yatırımlarını korumak amacıyla mahkemeye gitmeye karar verdiklerini dile getirdi. Şu an için fikri haklarının kullanımı için telif ödemesi almadıklarını da ekledi.

Huawei v. Samsung by Anonymous Mw4rxN5su

İLGİLİ HABERLER