Teknoloji

Huawei Samsung ile farkı kapatıyor

huawei developer accelerator

Huawei, 2018’de akıllı telefon pazarının yükselen değeri olarak öne çıkmıştı. P20 ve Mate 20 serileriyle üst segmentte de söz sahibi olan şirket, Apple’ı geride bırakarak küresel pazarda ikinci sıraya yükselmişti. Çinli üretici için işler, 2019’un ilk üç ayında da yolunda gitmiş gibi görünüyor. Huawei Samsung ile arasındaki farkı kapatmaya devam ederken, 2020’de akıllı telefon pazarının zirvesine çıkma hedefinin gerçekçi olduğunu da kanıtlıyor.

Strategy Analytics ve IDC gibi araştırma şirketleri, 2019’un ilk çeyreğine ait rakamları henüz paylaşmış değil. Ancak doğrudan Huawei tarafından açıklanan veriler, Çinli üreticinin akıllı telefon pazarının zirvesindeki Samsung’la arasındaki farkı istikrarlı biçimde kapattığını gösteriyor. South China Morning Post gazetesinde yayınlanan habere göre, Huawei 2019’un ilk üç ayında 59 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu da şirketin 2018’in ilk üç ayındaki 39 milyon telefon sevkiyatını neredeyse yüzde 50 oranında artırdığı anlamına geliyor.

Bu rakam, Huawei ve Apple arasındaki farkın da açılacağı anlamına geliyor. Apple, 2018’in ilk çeyreğinde 52 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. Cupertino merkezin satışlarındaki düşüş beklentisi, Huawei’nin ikincilikteki yerinin biraz daha sağlamlaşacağını işaret ediyor.

Huawei’nin 2019’un tamamında toplam 250 ila 260 milyon akıllı telefon satması öngörülüyor. Bunun şirketin Samsung’u geride bırakmasına yetmeyeceği düşünülüyor. Ancak Huawei’nin mevcut performansı, 2020 itibarıyla hedeflenen değişimin gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Huawei Samsung ve Apple gibi rakipleriyle mücadele ederken, ABD pazarında boy gösterememek gibi ciddi bir dezavantaja da sahip. Buna rağmen, şirketin çift haneli rakamlarla büyümesi ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER