Teknoloji

Huawei Samsung’un ensesine yaklaşıyor

huawei android mate 30 samsung

Huawei, son beş yıllık dönemde önemli mesafeler kaydetmeyi başardı. 2015’te 104 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirketin pazar payı yüzde 5.5 seviyesindeydi. Çinli üretici o dönemde küresel akıllı telefon pazarının üçüncü sırasındaydı. Şirket, 2016’da kendisine 2021 itibarıyla pazarın zirvesine çıkma gibi iddialı bir hedef belirlemişti. Bunun için Samsung ve Apple ile yarışan Huawei için dünyanın zirvesi ulaşılır bir yer gibi görünüyor.

Strategy Analytics tarafından açıklanan son rakamlar, Huawei adına işlerin yolunda gittiğini gösteriyor. Bu rakamlara göre, Huawei’nin 2019’u 251 milyon telefon satışı ve yüzde 17.7 pazar payıyla tamamlaması bekleniyor. Pazarın zirvesindeki Samsung’un ise 323 milyon telefon satışıyla yüzde 21.3 pazar payına sahip olması öngörülüyor. İki şirket arasındaki makasın çok büyük olmadığı açık biçimde görülüyor.

2018 sona erdiğinde Huawei’nin pazar payı yüzde 14.4’tü. Samsung ise yüzde 20.3 ile yine zirvedeydi. Samsung 2019’da daha fazla cihaz satsa da, Huawei’nin satış grafiğinin aradaki farkı eritecek kadar iyi olması dikkat çekiyor.

Samsung ve Huawei, Apple tarafından takip ediliyor

Huawei’nin 2019 boyunca yaşadığı sıkıntılar, ulaşılan noktayı daha dikkat çekici hâle getiriyor. ABD’nin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan şirket, Mate 30 serisini Google servisleri olmadan çıkarmaya ve normalden daha az sayıda bölgede satmaya adeta mecbur kalmıştı. Huawei’nin Avrupa pazarının yokluğunu ise Mate 30 serisinin Çin’de gördüğü ilgi sayesinde telafi etmesi mümkün olmuştu.

Samsung ve Huawei liderlik için yarışırken, Apple da üçüncü sırada bu iki şirketi takip ediyor. Cupertino merkezli şirketin yılı 193 milyon telefon satışı ve yüzde 13.6 pazar payıyla tamamlaması öngörülüyor. Apple, giyilebilir ürünler pazarında ise rahat bir liderlik sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER