BilimManşetler

Huawei Sağlık Laboratuvarı ile spor ve sağlık teknolojilerinde dev adımlar

huawei sağlık laboratuvarı helsinki

Huawei, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de modern ve son teknoloji test ekipmanları ile donatılmış yeni bir Sağlık Laboratuvarı’nı hizmete açtı. Bu laboratuvar, yaklaşık 1.000 metrekarelik geniş bir alana sahip olup, Huawei’nin sağlık ve fitness sektörü için global araştırma platformu olarak konumlandırılmıştır.

Küresel spor bilimi ve sağlık araştırmalarında yeni açılımlar

Sağlık ve fitness pazarındaki artan talebi karşılamak amacıyla Huawei, giyilebilir teknolojiler üzerinden sağlık izleme algoritmalarında derinlemesine araştırmalar yürütmeyi hedefliyor. 2016 yılından bu yana Huawei, dünya genelinde üç farklı sağlık laboratuvarı kurarak bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl Huawei ve Ipsos işbirliğiyle gerçekleştirilen bir sağlık araştırması, katılımcıların büyük bir çoğunluğunun sağlıklı yaşam tarzlarını iyileştirmeyi arzuladığını ve sadece yarısının fiziksel fitness seviyelerinden memnun olduğunu ortaya koymuştur. Huawei, dünya genelinde artan tüketici talebini daha iyi karşılamak adına spor ve sağlık araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmayı sürdürüyor.

Dünya standartlarında spor simülasyon test tesisleri

Laboratuvar, 20’den fazla spor disiplinini kapsayan, 200’den fazla fizyolojik ve biyomekanik göstergeyi izleyen gerçeğe yakın spor ortamları ve senaryoları oluşturmuştur. Ters akımlı havuz, kayak simülatörü, çok fonksiyonlu koşu bandı gibi test alanları, sporcuların ve genel kullanıcıların performanslarını, Huawei’nin en yeni giyilebilir cihazları kullanarak ölçmelerine olanak tanır.

Huawei Watch GT 4 entegrasyonu: Sağlık izleme teknolojilerinde yenilik

Huawei’nin en yeni giyilebilir cihazı Huawei Watch GT 4, laboratuvardaki günlük araştırma testlerinde kullanılacak. Bu akıllı saat, kullanıcılara koşu kabiliyetini ölçme, antrenman verilerini kaydetme ve analiz etme, kişiselleştirilmiş antrenman önerileri ve planları sağlama imkanı verirken, aynı zamanda bilimsel bir spor ve sağlıklı yaşam tarzı sürdürmelerine yardımcı olacak.

Huawei, Avrupa’daki sağlık kurumları ve araştırma grupları ile işbirliği yaparak, inovasyonun sınırlarını zorlamaya ve tüketicilerin yaşamlarını gerçekten iyileştirmeye devam ediyor. Huawei’nin, engelli kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik araştırmalarını ilerletme yönündeki çabaları, şirketin kapsayıcılık ilkesini ve engelli bireyler için daha aktif bir yaşam tarzı oluşturma hedefini gösteriyor.

Huawei’nin bu yeni laboratuvarı, şirketin spor ve sağlık teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımlarını ve Avrupa’daki araştırma ve işbirliği kapasitesini güçlendiriyor, bu da Huawei’nin sağlık ve fitness alanındaki global rekabette önemli bir konum kazanmasına olanak tanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER