Teknoloji

Huawei yöneticisine göre Tizen’in başarılı olması mümkün değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-logo-190912

Huawei’nin tüketici grubu yöneticisi Richard Yu, The Wall Street Journal’a verdiği röpörtajda iOS veya Android dışında kalan işletim sistemleri için karamsar açıklamalarda bulundu. Yu Huawei’nin kendi geliştirdiği işletim sisteminin, Samsung tarafından geliştirilen Tizen’in ve Microsoft imzalı Windows Phone’un geleceğinin parlak olmadığını ifade etti.

Mobil operatörlerin Tizen işletim sistemli telefonlar üretmesi için Huawei’nin kapısını çaldıklarını belirten Yu, platformun başarılı olma şansının bulunmadığını dile getirdi. Huawei’nin daha önce Tizen için bir araştırma birimi kurduğu göz önüne alınınca Yu’nun sözleri kulağa biraz şaşırtıcı geliyor. Ancak birimin kapatılmış olması Huawei’nin Tizen konusundaki mevcut yaklaşımını açıkça ortaya koyuyor.

Windows Phone konusunda da benzer bir tutum içinde olan Yu, Huawei’nin W serisi telefonlar için iki yıl boyunca zaman ve para kaybettiğini belirtti. Yu tüketicileri bir Windows telefon almaya ikna etmenin zor olduğunun altını çizdi. Geriye tek seçenek olarak Android’in kalmasının Google’a fazla bağlılık gibi bir soruna yol açmasından endişeli olan Yu, şu aşamada başka bir seçeneklerinin olmadığını dile getirdi. Yu Google ile son derece iyi ilişkileri olduğunu vurgularken, yeni bir işletim sistemi oluşturmaktan ziyade etrafındaki ekosistemi oluşturmanın zor olduğuna dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER