Teknoloji

Huawei Porsche Design Mate RS ekrana entegre parmak izi sensörüyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei porsche design mate rsHuawei’nin Paris’te düzenlediği etkinliğin başrol oyuncuları P20 Pro ve P20 olsa da, Çinli üretici önemli başka bir duyuru daha gerçekleştirdi. Huawei ve Porsche Design arasındaki işbirliğinin en yeni üyesi olan Huawei Porsche Design Mate RS de Paris’te duyuruldu.

Porsche Design Mate RS’in arkasında da P20 Pro’daki gibi üç lensli bir kamera kurulumu yer alıyor. Leica ile birlikte geliştirilen bu kurulumda 40 megapiksel çözünürlüklü RGB, 20 megapiksel çözünürlüklü monokrom ve 8 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens yer alıyor. Mate RS’e ayrıcalık kazandıran özelliği ise mikro kapsül PCM soğutma teknolojisini barındırması oluyor. Telefonun sürekli olarak aynı sıcaklıkta kalmasını sağlayan bu teknoloji, dünyada ilk kez Porsche Design Mate RS’te kullanılıyor.

Porsche Design Mate RS’in dikkat çeken bir diğer özelliği ise ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısına sahip olması. Böylelikle kullanıcılar telefonu parmaklarını ekranın üzerinde sallayarak uyandırabiliyor veya ekrana dokunarak telefonun kilidini açabiliyor. Akıllı telefonun arka panelinde de alışılagelmiş formatta bir parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

Mate RS’te 2K çözünürlüklü 6 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. P20 ve P20 Pro’da çözünürlüğü Full HD+’ta sınırlamayı seçen Huawei, Mate RS’te sınırlarını aşmışa benziyor. 4000 mAh kapasiteli pile sahip telefon, Huawei’nin SuperCharge teknolojisini destekliyor. Mate RS, Huawei’nin portföyündeki hızlı kablosuz şarj imkanına sahip ilk telefon olma özelliğini de taşıyor.

Mate RS’in kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB olarak sıralanıyor.

Huawei Porsche Design Mate RS, 12 Nisan’da satışa sunulacak. Telefonun 256 GB versiyonu için 1695 avro ödemek gerekecek. 512 GB versiyonun fiyat etiketinde ise 2095 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER