ManşetlerTeknoloji

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu Pocket 2, dört arka kamerayla geliyor

huawei pocket 2

Huawei Pocket 2 adını taşıyan yeni katlanabilir telefonunu gözler önüne çıkardı. İstiridye kabuğu tasarımına sahip olan katlanabilir telefonda damla şeklinde bir çentik mekanizması kullanılıyor. Böylelikle telefon katlandığında arada bir boşluk kalmıyor. Pocket 2, kapağında dört kamera bulunan ilk “istiridye kabuğu” katlanabilir telefon olma özelliğini de taşıyor.

Huawei’nin yeni telefonunda 6.94 inç büyüklüğünde LPTO OLED katlanabilir ekran bulunuyor. Kamera modülünün yanında ise 1.15 inçlik yuvarlak ekran mevcut. Yuvarlak kamera modülü ve ekran simetrik bir görünüm sunuyor. Büyük ekran Full HD+ çözünürlük sunarken, küçük ekran 340 x 340 piksel çözünürlükle geliyor.

Huawei bir süre önce telefonlarının işlemcilerini resmi olarak açıklamayı bırakmıştı. Dolayısıyla telefonun kalbinde Kirin 9000S işlemcinin olduğu sadece varsayılabiliyor. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 256 GB, 512 GB ve 1 TB olarak sıralanıyor. Pocket 2 Art modeli ise 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanıyla daha yüksek bir performans vadediyor.

huawei pocket 2

Pocket 2’de ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip bu kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 8 megapiksel telefoto kamera eşlik ediyor. Sistemi 2 megapiksel çözünürlüklü UV sensörü tamamlıyor.

Huawei’den verilen bilgiye göre, hiperspektral kamera UV yoğunluğunu tespit edebiliyor. Böylelikle derin güneş lekelerinin bile yeri bulunabiliyor ve telefon kullanıcılarına güneş koruyucu sürmelerini önerebiliyor.

huawei pocket 2

Telefon, Çin uydu navigasyon sistemi Beidou aracılığıyla iki yönlü uydu mesajlaşmasını destekliyor. Pocket 2, şirketin portföyündeki önceki katlanabilir cihazlardan daha büyük olan 4520 mAh batarya ile birlikte geliyor. 40W kablosuz ve 66W kablolu şarj desteği de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Bu şarj hızları, Pocket 2 gibi görece küçük bir telefonu hızlı şekilde ısıtabilir. Huawei bunu engellemek için telefonun üst yarısına bir buhar çemberi yerleştirmiş. Buna ek olarak, birden fazla grafit katmanıyla da termal iletkenlik artırılıyor.

  • huawei pocket 2
  • huawei pocket 2
  • huawei pocket 2

Huawei Pocket 2, kutusundan HarmonyOS 4 yüklü olarak çıkıyor ve bu arayüz kapak ekranını kişiselleştirmeyi de büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Kapak ekranına saat, moda göre değişen duvar kağıdı, hayvan animasyonları ve GIF’ler yerleştirilebiliyor. İkinci ekran bildirim görüntülemek ve selfie çekmek için de kullanılabiliyor.

Huawei Pocket 2 için ne ödemek gerekiyor?

Huawei Pocket 2 için gri, mor, siyah ve beyaz olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Çin’de 7499 yuandan (32312 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Mavi renkli Pocket 2 Art’ın fiyat etiketinde ise 10999 yuan (47393 TL) yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER