Manşetler

Huawei P9 sızıntısı akıllı telefona dair detayları ortaya koyuyor

huawei p9

Günümüzde henüz resmiyet kazanmamış bir cihaza dair özellik ve bilgileri saklamak pek kolay değil. Birkaç istisna dışında neredeyse tüm müstakbel cihazlara ait bilgiler internete sızıyor. Günümüzde sızdırılan bilgiler ve beklenen cihazların popülaritesi arasında da önemli bir ilişki bulunuyor. Örneğin Samsung Galaxy S7 gibi yüksek profilli akıllı telefonlara dair sızıntılara çok daha sık rastlanıyor. Ancak Huawei gibi mobil endüstrisinin yükselen yıldızları tarafından hazırlanan telefonlar da, sızıntılardan paylarına düşeni alıyor. İnternete düşen son Huawei P9 sızıntısı, 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması beklenen cihaza dair merak edilen pek çok şeyi gözler önüne seriyor.

Sızan fotoğraflarda P9’un genel tasarımını tüm hatlarıyla görmek mümkün oluyor. Çinli üreticinin metal kasa yaklaşımından vazgeçmediği fotoğraflar sayesinde anlaşılıyor. Fotoğraflarda göze çarpan asıl unsur ise cihazın arkasında yer alan iki kameralı kurulum. P9’un lazer destekli bir oto fokus sistemiyle birlikte geleceği de cihaza ilişkin konuşulanlar arasında yer alıyor. Aynı özelliklerin yine 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak LG G5’te de bulunması öngörülüyor.

Huawei’nin son zamanlarda piyasaya sürdüğü akıllı telefonların büyük kısmında bulunan parmak izi tarayıcısı, P9’da da yerini alacak gibi gözüküyor. Sızan fotoğraflara bakıldığında parmak izi tarayıcısının cihazın arka paneline ustalıkla ve neredeyse fark edilmeyecek biçimde yerleştirdiği görülüyor. Akıllı telefonun beyaz, altın rengi, siyah/gri ve pembe renk seçenekleriyle geleceği de yine sızan fotoğraflar sayesinde ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor.

Fotoğraflar doğal olarak akıllı telefonun donanımsal özellikleri konusunda bir şey söylemiyor. Ancak kaynaklar bu konuda da çeşitli bilgiler sunuyor. Huawei P9’da şirketin kendi üretimi olan Kirin 955 işlemciye 4 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. 5.2 inç Full HD ekran, 2900 mAh batarya ve 12 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera akıllı telefonun diğer bileşenleri arasında sayılıyor. Arkadaki diğer kameranın çözünürlük değeri konusunda ise henüz ortada bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER