Manşetler

Huawei P9 tanıtıldı: 5.2 inç ekran, Leica sertifikalı çift arka kamera

huawei p9
Görsel: The Verge

Huawei, 2016 model amiral gemisi telefonu P9’u Londra’da düzenlediği bir etkinlikle görücüye çıkardı. Akıllı telefonun en dikkat çekici özelliği olarak Leica sertifikalı çift arka kamera ön plana çıkıyor. 5.2 inç ekranlı Huawei P9’un arkasında bulunan 12 megapiksel çözünürlüklü kameraya 12 megapiksel tek renkli bir modül eşlik ediyor. İki sensör bir arada çalışarak fotoğraflardaki kontrast oranını yüzde 50 artırabiliyor. Telefon tarafından alınan ışık bilgisiyse iki modülün birlikte çalışmasıyla üç katına çıkıyor. Tek renkli sensörde çok renkli sensörün ihtiyaç duyduğu RGB ışık filtresinin bulunmaması, sensörün daha fazla fotonu çekmesini sağlıyor. Oldukça şık ve ince bir kasaya sahip olan telefonun çift arka kameralı kurulumunun gereksiz hareketlerden kaçındığı belirtiliyor. Bu da, ortaya tamamen göreve odaklanmış bir telefon çıktığı anlamına geliyor.

Huawei P9, 2016 model diğer amiral gemisi Android telefonlarla aynı çizgide konumlanıyor. Yekpare alüminyum kasaya sahip telefonda 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. USB Type-C girişi barındıran telefon, Huawei’nin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Kirin 955 işlemciyle birlikte geliyor. Tasarımıyla üst sınıf olduğu hissiyatını vermeyi başaran akıllı telefon, kasasının sadece 6.95 mm. kalınlığında olması sayesinde bakışları bir kez daha üzerine çekmeyi başarıyor. Akıllı telefonun Avrupa’da satılacak versiyonlarında bulunacak microSD kart yuvası, Çin ve diğer Asya pazarlarında satılacak versiyonlarda ikinci SIM girişi işlevi görecek. Cihazın Avrupa ve Çin’de satılacak versiyonları arasındaki tek fark bundan ibaret değil. Akıllı telefonun roze altın renk ve 64 GB dahili depolama alanı seçeneği sadece Çin’de sunulacak. Tüm Huawei P9 versiyonlarında işlemciye 3 GB RAM eşlik edecek, ancak Avrupa’daki müşteriler 32 GB depolama alanıyla yetinmek zorunda kalacak.

huawei-p9-060416-2

Çinli üreticinin Londra’da görücüye çıkardığı tek cihaz P9 olmadı. Büyük kardeş olarak nitelenebilecek 5.5 inç ekranlı Huawei P9 Plus da Londra’da düzenlenen etkinlikte resmiyet kazandı. Standart olarak 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı sunan telefon, Çin’de 128 GB depolama alanına sahip versiyonuyla da potansiyel müşterilerin karşısına çıkacak. P9 Plus’ta pil kapasitesi 3400 mAh’ye yükselirken, IPS ekran da yerini Super AMOLED ekrana bırakıyor. Her iki ekran da kullanıcılara 1080p çözünürlük sunuyor.

P9 nisan ayının ortası itibarıyla hem Avrupa’da hem de Asya’da satışa sunulacak. P9 Plus’ın söz konusu pazarlardaki çıkışı içinse mayıs ayını beklemek gerekiyor. Akıllı telefonların ABD pazarına giriş yapıp yapmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. P9’un Avrupa’daki fiyat etiketinde 555 avro yazacak. P9 Plus içinse 680 avro ödemek gerekecek.

Huawei P9 ve P9 Plus’ın kameralarındaki Leica sertifikasyonu, iki şirketin kameraların geliştirme sürecinde ortak mühendislik çalışmalarının yürütülmesini sembolize ediyor. Fotoğrafçılıkta bir marka olan Leica ile birlikte çalışmanın Huawei’ye P9 modellerine neler kazandığını görmek içinse cihazları detaylı biçimde incelemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER