Teknoloji

Huawei P9 tanıtımı öncesinde yeni fotoğraflar ve özellikler sızdı

huawei p9

Huawei akıllı telefon liginde daha üst sıralara yükseldikçe, amiral gemisi niteliğindeki telefonları daha fazla beklenir, bunların sızıntıları daha fazla ilgi görür oldu. Birkaç gün sonra tanıtılmasını beklediğimiz Huawei P9 bu tarz bir muamele görüyor, Çinli şirketin tarihinin en kötü şekilde tutulan sırrı olmayı hak ediyor. Daha önce birçok kez sızıntısını gördüğümüz Huawei P9 hakkında yeni haberler var.

Oppomart adlı bir satıcı tarafından envanterde listelenmeye başlanan Huawei P9’un üç farklı versiyonla geleceği belirtiliyor. Temel model üst ve orta segment telefonların teknik özelliklerinin karışımını barındıracak; 5.2 inç 1080p ekran, Kirin 950 işlemci, 3 GB RAM, biri 12 megapiksel çözünürlüklü olmak üzere çift arka kamera özellikler olarak listeleniyor.

Huawei P9 Max ise 2016 model amiral gemisi telefonların seviyesine yakın olacak, telefonda 6.2 inç ekran bulunacak. Bu ekranın boyutuna uyacak şekilde 2K çözünürlükte geleceği tahmin ediliyor. Biraz daha gelişmiş ve güçlü olduğu tahmin edilen Kirin 955 işlemci ve 4 GB RAM diğer özellikler olarak listeleniyor. Ön kamera ise 5 yerine 8 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak.

Huawei P9 Lite ise bu iki telefonun aksi yönde olacak. 5 inç, 1080p ekran, Qualcomm Snapdragon 650 işlemci ve 2 GB RAM başlıca özellikler olarak listeleniyor.

Teknik özelliklerin yanı sıra tasarıma dair bazı sızıntılar da söz konusu. Huawei’nin daha önceki telefonlarında tercih ettiği tasarım dilini bu yeni telefonda da koruyacağı görünüyor. Huawei P9’un temiz, butonsuz bir ön yüzü, düz ve yivlenmiş kenarları bulunacak, sadece arka metal plakada hafif bir kavis görünüyor. Arkada, çift kamera sensörünün oturduğu plastik bölüm ise tek tasarım farklılığı olarak göze çarpıyor, burada Huawei üretimi olan Nexus 6P’den izler görülüyor.

İLGİLİ HABERLER