Teknoloji

Huawei P9 Lite 5.2 inç ekran ve 13 megapiksel kamerayla gelecek

huawei p9 lite

Huawei, yeni akıllı telefonları P9 ve P9 Plus’ı geçtiğimiz gün Londra’da düzenlediği etkinlikte resmen duyurmuştu. Ancak şirketin heybesindeki P9 serisi telefonlar, etkinlikte tanıtılanlarla sınırlı kalacak gibi gözükmüyor.

huawei-p9-lite-070416-3

P9 serisinin giriş seviyesi olarak nitelenebilecek Huawei P9 Lite isimli telefonun varlığı da diğer modellerin duyurusundan kısa süre sonra ortaya çıktı. Akıllı telefonda Full HD çözünürlüklü 5.2 inç ekran ve 13 megapiksel çözünürlüklü tek arka kamera bulunacağı belirtiliyor.

huawei-p9-lite-070416-2

Cihazın 13 megapiksel çözünürlüklü arka kamerasına 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera eşlik edecek. P9 Lite almayı düşünenlere RAM konusunda 2 GB ve 3 GB olmak üzere iki seçenek sunulacak. Telefonun 16 GB dahili hafızasının üstüne microSD kart aracılığıyla 128 GB daha eklenebilecek.

huawei-p9-lite-070416-4

Standart P9’da bulunan 3000 mAh kapasiteli pil ve parmak izi tarayıcısı gibi özellikler P9 Lite’ta da yer alacak. Akıllı telefona dair bilinenler ise şu an için bunlarla sınırlı. Cihazın ne zaman resmiyet kazanacağı, fiyat etiketinde ne yazacağı ve ne zaman raflardaki yerini alacağı konusunda şimdilik somut bilgiler bulunmuyor.

P9 ve P9 Plus için ünlü fotoğraf makinesi üreticisi Leica ile birlikte çalışan Huawei, akıllı telefonların arkasına iki kamera sensörü birden yerleştirmişti. Bu kameraları Leica ile geliştirdiğini özellikle vurgulayan şirket, akıllı telefonlarının görüntü yakalamadaki maharetini ön plana çıkararak telefonların rakiplerine karşı avantaj elde etmesini amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER