Manşetler

Huawei P9’a ait yeni fotoğraflar çift kameralı sistemi işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-p9-020316-1

Huawei’nin çok yakında beklenen amiral gemisi akıllı telefonu Huawei P9 ile ilgili yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. 2016’nın ilk yarısında çıkacağı tahmin edilen cihaza ait yeni fotoğraflar VentureBeat sitesi tarafından yayınlandı. Fotoğraflar telefonun gövdesini ve arkasındaki çift kameralı sistemi gösteriyor.

Huawei daha önce Honor 6 Plus modelinde benzer şekilde çift kameralı bir kuruluma yer vermişti. P9’un Leica tarafından üretilmiş iki adet 12 megapiksel sensöre sahip olacağı, böylelikle odaklama performansının daha iyi hâle getirileceği VentureBeat’in ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass tarafından dile getiriliyor. Blass bu fotoğrafları adını açıklamadığı bir kaynaktan elde etmiş.

Cihaz Huawei’nin P serisi içindeki beşinci cihaz olacak. Huawei bu telefonun varlığını doğrulamadı, geçen hafta düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde de Huawei P9’un tanıtımını gerçekleştirmedi. Ancak bu ve daha önceki sızıntılar şirketin geçen yılki Huawei P8’in devam olacak bir cihazın hazırlığını yaptığını gösteriyor.

huawei-p9-020316-2

Huawei P9’un 5.2 inç ekranlı standart model, bütçe dostu versiyon, daha büyük ekranlı versiyon ve bir de daha güçlü donanım bileşenlerine sahip versiyon olmak üzere toplam dört farklı çeşitle birlikte gelmesi bekleniyor. Ayrıca telefonda HiSilicon Kirin 950 sekiz çekirdekli işlemci ve 3 GB RAM, aynı zamanda 3900 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil de bulunabilir. Bu arada telefonun üst düzey teknik özelliklere sahip versiyonu için Kirin 955 işlemci ve 4 GB RAM’in varlığından da bahsediliyor.

Telefonun fiyatı veya ne zaman çıkacağı hakkında herhangi bir bilgi henüz yok, bunlar için önümüzdeki ilkbahar aylarında düzenlenecek etkinliği beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER