Teknoloji

Huawei P9 nisan ayında piyasaya çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p9

2016’nın merakla beklenen akıllı telefonlarından biri olan Huawei P9, önümüzdeki nisan ayında satışa sunulabilir. Paylaştığı sızıntılardaki isabet oranıyla ün kazanan Evan Blass’in kaynaklarına göre, akıllı telefon 5 veya 6 Nisanda piyasaya çıkacak.

Kesin çıkış tarihi konusunda belirsizlik olsa da, nisanın ilk haftası şeklinde nispeten daha geniş bir aralık vermek pek yanlış olmayacaktır. Akıllı telefonun tanıtım etkinliğinin İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Bugüne kadar ortaya çıkan sızıntılara bakıldığında, P9’un tasarımı konusunda somut şeyler söylemek pek mümkün gözükmüyor. Ancak şirketin geçmişine bakıldığında, makul bir fiyat karşılığında kaliteli bir akıllı telefonun görücüye çıkacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Dolayısıyla metal ve camın ön planda olduğu sağlam kasalı tasarıma sahip bir telefon görmek, pek şaşırtıcı olmayacaktır.

Huawei’nin gerçekleştireceği etkinlikte dört farklı P9 versiyonunu görücüye çıkarabileceği iddia ediliyor. Bu versiyonların sırasıyla P9, P9 Lite, P9 Max ve P9 Premium isimlerini taşıyacağı söyleniyor. P9’da 5.2 inç QHD ekran, Kirin 950 işlemci, en az 4 GB RAM, USB Type-C girişi, 13 megapiksel çözünürlüğünde çift arka kamera bulunması ve akıllı telefonun kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

Huawei, pek çok üst sınıf akıllı telefonun görücüye çıktığı 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde sadece tablet ve dizüstü bilgisayar melezi olarak nitelenebilecek Huawei MateBook’u tanıtmakla yetinmişti.

İLGİLİ HABERLER