Teknoloji

Huawei P50 serisinin ana kamerası yeni Sony IMX800 sensöre sahip olacak

huawei developer accelerator

Gelecek ayın sonlarına doğru resmiyet kazanmasını beklediğimiz Huawei P50 amiral gemisi kamera tarafında önemli bir yeniliğe de sahip olacak. Twitter’da @RODENT950 rumuzlu bir kullanıcı, akıllı telefonlar için özel olarak tasarlanmış 1″ sensörün ilk kez kullanılacağını kaydetti. Sony IMX800 adını taşıyan bu sensörün nisan ayında çıkacağı söyleniyordu.

P serisi telefonları için kaynak üç kamera konfigürasyonunun da haberini veriyor. Serinin en üst seviyesinde olmasını beklediğimiz Huawei P50 Pro+ modelinde geniş, ultra geniş, telefoto, periskop ve bunlara ek olarak 3D Uçuş Süresi sensör olmak üzere her türlü kamera çeşidi bulunacak.

Biraz daha alt seviyede olan P50 Pro’da ise periskop lens korunacak, ancak orta menzilli telefoto lens ve uçuş süresi kamerası kaldırılacak. Standart P50 modeli ise standart şekilde geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto kamera konfigürasyonu yer alacak.

Eğer geçmişteki durum tekrarlanırsa, her üç telefonda da ana kamera olarak 1″ Sony IMX800 sensörü göreceğiz. Geçen yılın P40 serisi modellerinde ana kamera olarak 1/1.28″ Sony IMX700 sensörü tüm modellerde görmüştük.

Sızıntı kaynağı, Sony IMX800 sensörün IMX700 ile aynı formüle bağlı kalacağını söylüyor. Yani 50 megapiksel çözünürlük ve RYYB renk filtresi bulunacak. Bu sensör, Samsung yapımı, 1/1.12″ sensör, 50 megapiksel çözünürlük ve yeni nesil Dual Pixel AF içeren GN2’ye rakip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER