Teknoloji

Huawei P50 serisi için dikkat çeken iddialar

huawei p50

Mate 40 serisini geçtiğimiz ay tanıtan Huawei, odağını P serisine kaydırmış gibi görünüyor. Tedarik zincirini etkileyen ABD yaptırımları devam etse de, Huawei P50 serisi 2021’in ilk yarısında resmiyet kazanacağa benziyor. P50 serisinin mart veya nisan ayında tanıtılması bekleniyor.

The Elec’te yer alan habere göre, P50 serisinde kullanılacak OLED ekranları Samsung ve LG tedarik edecek. Samsung Display, Huawei’yle çalışmak için ekim ayında lisans aldığı biliniyordu. Çıkan haberler, LG’nin de aynı lisansı aldığını gösteriyor.

Huawei’nin P50 serisinde HiSilicon birimi bünyesinde ürettiği Kirin 9000 işlemciyi kullanacağı söyleniyor. Çinli üretici uzun süredir Mate serisiyle kullanmaya başladığı işlemciye P serisinde de yer veriyor. Ancak 2020’nin bu ezberlerin bozulduğu yıl olduğunu unutmamak gerekiyor.

Huawei, TSMC’nin kendisi için üretim yapmasını engelleyen yaptırımlardan önce birkaç milyon Kirin 9000 işlemci stoklamıştı. Honor’un telefonlarında Kirin 9000’in kullanılmayacak olması, bu stokların Huawei P50 serisine yetmesini kolaylaştırmış gibi görünüyor. Huawei’nin ABD’de değişen dengelerle birlikte yeniden TSMC ile çalışmayı umduğu da söylenebilir.

Qualcomm ve MediaTek’in de Huawei’yle çalışmak için lisans başvurusunda bulunduğu ve Qualcomm’un lisans aldığı da biliniyor. Ancak Qualcomm’a verilen lisansın sadece 4G işlemcilerle sınırlı olması, Huawei için Kirin 9000 stoklarının doğru yönetiminin önemini artırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER