Teknoloji

Huawei P50 Pro ve P50 Pocket bu hafta dünya pazarına çıkıyor

huawei p50 pocket

Geçtiğimiz temmuz ayında Huawei, 2021 model amiral gemisi akıllı telefonları Huawei P50 ve P50 Pro’yu tanıtmıştı. Ayrıca şirket, geçen yıl bitmeden hemen önce yeni katlanabilir telefonu Huawei P50 Pocket modelinin de duyurusunu yapmıştı. Bu telefonlar öncelikle şirketin ana vatanı Çin’de satışa çıkarken, şirket bu telefonların tümünü şimdi Avrupa ülke pazarlarında satışa sunmaya hazırlanıyor.

Gizchina‘nın haberine göre, bu cihazların küresel pazara çıkacak versiyonları, Çin versiyonlarına nazaran çeşitli kısıtlamalara sahip olacak. Örneğin, hiçbirisinde 5G bağlantısı yoktur ve işlemcileri Snapdragon 888 4G modeliyle sınırlıdır. Ayrıca bu telefonlarda Google mobil servisleri ve Google Play Store olmayacak. Bunun yerine Huawei Mobil Servisleri ve Huawei AppGallery uygulama mağazası bulunacak.

Söz konusu akıllı telefonların Avrupa’ya gelişi çok yakında gerçekleşecek. Bir habere göre Huawei, bu hafta içinde, daha doğrusu 12 Ocak’ta iki akıllı telefonu piyasaya sürecek. Daha ilginç olan nokta ise aralık ayında Çin’de piyasaya çıkan Huawei P50 Pocket modelinin de kısa süre içinde küresel pazara geliyor olması. Huawei P50 Pro’nun küresel pazarlara ulaşması birkaç ay sürse de, katlanabilir telefon bir aydan daha kısa bir sürede daha geniş bir alana ulaşmış olacak. Gizchina, bu konuyla ilgili doğrulamanın, Huawei’nin Malezya biriminden geldiğini, bu nedenle için oldukça güvenilir olduğunu belirtiyor. Şirketin bu ülkedeki birimi, Huawei P50 Pro ve Huawei P50 Pocket için 12 Ocak çıkışını onaylayan birkaç ön tanıtımı Twitter’da paylaştı.

 

Huawei P50 Pocket ve P50 Pro EMUI 12 ile gelecek

Yazılım açısından, her iki cihazın da HarmonyOS 2 yerine EMUI 12 yüklü olarak kutularından çıkaması bekleniyor. Bununla birlikte şirketin yalnızca P50 Pocket işletim sistemini onayladığını belirtmekte fayda var. Ancak, bunun P50 Pro için de geçerli olduğunu düşünüyoruz. Depolama ve RAM açısından, P50 Pro ve P50 Pocket, en azından Malezya’da tek bir 8 GB / 256 GB konfigürasyonunda gelecek. Ancak 12 GB RAM ve 512 GB sahili depolama ile sunulacak bir P50 Pocket Premium Edition modeli de var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER