Teknoloji

Huawei P50 Pro sızıntısı önemli değişiklikleri işaret ediyor

huawei p50 pro

Samsung amiral gemisi telefonlarında düz ekranlara yönelirken, Huawei ise tam tersi istikamete giderek kavisli ekranlı cihazlar sunmaya devam edecek gibi görünüyor. Henüz resmi bir tarih açıklanmasa da, Huawei P50 Pro da büyük ihtimalle Samsung Galaxy S21 serisinin ardından resmiyet kazanacak. P50 Pro tasarım bakımından P40 Pro’ya benzer bir yerde duracak gibi görünse de, özellikle ekranın içinde önemli değişiklikler getireceğe benziyor.

Samsung kavisli ekran konseptini 2014’te Galaxy Note Edge ile sunmuştu. Huawei ise kavisli ekran konseptini biraz daha uç bir noktaya taşımıştı. “Şelale ekran” adını kullanan Huawei, telefonun ekranını dikey hâle getirmişti.

OnLeaks’in paylaşımına göre, Huawei P50 Pro’da bu tasarımı koruyacak. Ancak şirket bir taraftan da P40 Pro’ya kıyasla bazı önemli değişiklikler yapacak. P50 Pro’nun ekranında iki yerine bir ön kamera bulunacak. Bu durum selfie çekmeyi sevenleri üzecek gibi görünse de, Huawei’nin bunu telafi edecek yazılımsal iyileştirmeler yapması sürpriz olmayacaktır.

Huawei’nin P40 Pro’daki ekran altı manyetik hoparlörü P50 Pro’da sunmayacağı söyleniyor. Bu da kullanıcıların söz konusu özellikten pek etkilenmediği anlamına geliyor. Şirketin standart bir ahize hoparlörüne yer vereceği belirtilse de, bunun da yoruma açık olduğunu belirtmekte fayda var.

Huawei P50 Pro hakkındaki detaylar şu an için sınırlı. Ancak akıllı telefonun yılın ilk çeyreğinde tanıtılması muhtemel görünüyor. Bu da önümüzdeki dönemde P50 Pro’ya dair yeni detayların duyulabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER