Teknoloji

Huawei P50 Pro Plus sızıntısı beşli arka kamerayı gösteriyor

huawei p50 pro plus

Huawei P50 serisi önümüzdeki dönemde tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Seride en az üç akıllı telefonun bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Amiral gemisi olarak ise Huawei P50 Pro Plus öne çıkıyor. Yeni bir sızıntı, P50 Pro Plus’ın tasarımını bir kez daha gösterirken, kamera sistemine de biraz daha detaylı bir bakış atmayı sağlıyor.

Daha önce ortaya çıkan ve P50 Pro’ya ait olduğu söylenen görsellerde kamera adasındaki iki büyük yuvarlak göze çarpmıştı. Ancak bu görselde söz konusu yuvarlaklar boş kalmıştı. Hoilndi rumuzlu bir duyumcu tarafından paylaşılan P50 Pro Plus görsellerinde ise beşli arka kamera sistemi ön plana çıkıyor.

Paylaşılan görsellerde, üstteki yuvarlakta periskop lens ve bunun hemen altında daha küçük bir lensin bulunduğu görülüyor. Alttaki yuvarlakta ise destekleyici başka sensörler bulunuyor. Sızıntıda P50 Pro Plus’ın kameralarının özellikleri konusunda bilgi verilmiyor.

Sızıntıda telefonun ön panelini görmek de mümkün oluyor. Telefonun “şelale” olarak tanımlanan kavisli bir ekrana sahip olduğunu gösteren fotoğraflarda, ekranın orta üst kısmındaki tek ön kamera da göze çarpıyor. Ekranın büyüklüğü konusunda ise bilgi verilmiyor. Daha önceki sızıntılarda P50 Pro’nun 6.6 inç bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. P50 Pro Plus’ın daha büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Huawei P50 Pro Plus ve diğer P50 serisi üyelerinin mart veya nisan ayında tanıtılması bekleniyor. Mart ayının son günlerini yaşadığımız için bu ihtimal ortadan kalkmışa benziyor. Huawei’nin tanıtımı mayıs ayına erteleyebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. P50 serisinde işletim sistemi olarak Android’in yerine Huawei’nin HarmonyOS platformunun kullanılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER