Teknoloji

Huawei P40 serisi fiyatıyla Galaxy S20’yi zora sokabilir

huawei p40 pro

Şubat ve mart ayları akıllı telefon pazarı için oldukça hareketli geçecek. 11 Şubat’ta Samsung’un Galaxy S20 serisini ve katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip’i tanıtmasıyla başlayacak koşu, 2020 Mobil Dünya Kongresi’yle (MWC 2020) devam edecek. Çok sayıda yeni cihazın duyurulacağı MWC 2020’den sonra ise gözler mart ayında gerçekleştirilecek Huawei P40 serisi tanıtımına çevrilecek.

Huawei, hâlihazırda küresel akıllı telefon pazarında ikinci sırada yer alıyor. ABD’nin yaptırımları şirketi etkilese de, Çinli üretici 2019’da 2018’den daha fazla telefon satmayı başardı. Şirket, bu çizgiyi P40 serisiyle de sürdürmeyi hedefliyor. P40 serisi, Huawei’nin Samsung Galaxy S20 ve MWC 2020’de tanıtılacak diğer üst sınıf telefonlara yanıtı olacak gibi görünüyor. Google servislerinin eksikliğinin P40 serisinin en büyük handikapı olacağı söyleniyor.

Huawei, bu handikapı ortadan kaldırmak için bir çözüm bulmuşa benziyor. İddialara göre, P40 serisi selefi P30 serisine kıyasla daha düşük fiyatlarla satılacak. Çinli bir duyumcu tarafından paylaşılan bu iddiayı, GizChina sitesi gündeme taşıdı.

Sızıntıda bu karşılaştırma P30 ve P30 Pro’nun Avrupa fiyatları üzerinden yapılıyor. Avrupa’da P30 799 avro karşılığında satılıyor. P30 Pro içinse 999 avro ödemek gerekiyor. Bu fiyatlar, diğer amiral gemisi telefonların fiyatlarıyla aynı seviyede. P40’ın ise 599 avrodan başlayan fiyatlarla satılacağı söyleniyor. Bu da P40 Pro’nun fiyatının daha düşük olabileceği anlamına geliyor.

Huawei P40 serisi Google servisleri olmadan gelecek

Samsung’un Galaxy S20 serisiyle birlikte fiyatları artırması bekleniyor. Böyle bir ortamda Huawei’nin indirime gitmesi kulağa pek olası gelmiyor. Ancak Huawei’nin Google servislerinin eksikliği nedeniyle,özellikle batı pazarlarında yaşayabileceği sıkıntıların etkisini kırmak adına, indirim yapmayı seçebileceği belirtiliyor. En azından mevcut tabloda P40 serisi Google servisleri olmadan gelecek gibi görünüyor.

Huawei P40 serisiyle ilgili bu iddianın doğruluğunu görmek içinse mart ayına kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER