Teknoloji

Huawei P40 Pro’nun taşıyacağı beş arka kameranın detayları

huawei p40 pro

Huawei 26 Mart tarihinde P40 serisinin tanıtımını gerçekleştirecek. Seride Huawei P40 Pro modeli de olacak. Tanıtılacak iki telefon kamera özellikleri açısından birbirinden epey farklı olacak gibi görünüyor. Dahası, P40 Pro’nun kamera konfigürasyonuyla ilgili detaylar da internete düştü.

Huawei P40 Pro, 1/1.28″ Sony IMX700 52 megapiksel Hexadeca Bayer RYYB lens taşıyan bir ana kamerayla gelecek. Bunun yanında 1/1.5″ Sony IMX650 40 megapiksel ultra geniş açılı Cine RGGB lens barındıran ultra geniş açılı lens eşlik edecek. 3 kat optik yakınlaştırma sunan optik zum özellikli telefoto lens, 10 kat optik yakınlaştırma sunan çift prizmalı periskop zum lens ve ToF (Uçuş Süresi) sensörü de bulunacak.

Beş kamera dikdörtgen şekilli kamera modülü içinde bulunacak. Dahası, Huawei’nin “Quad Quad Bayer” sensörü yerleştireceği ve böylelikle de kamera sistemine daha fazla yetenek ekleyeceği de söyleniyor.

26 Mart tarihindeki Huawei P40 serisi lansmanı yaklaştıkça, beşli kamera sistemi konusunda daha fazla detay göreceğimizi tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER