Teknoloji

Huawei P30 ve P30 Pro’nun altı ve üstü düz olacak

huawei p30 ve p30 pro

Tam iki hafta sonra Huawei, geçen yıl çıkardığı Huawei P20 Pro ve Mate 20 Pro modellerini takip edecek, kamera odaklı yeni akıllı telefon serisi P30’u çıkaracak. En büyük değişikliklerin içeride olması bekleniyor, Huawei’nin P30 ve P30 Pro modellerinin dışında fazla bir farklılık sunması beklenmiyor. Ancak detaylarda ufak tefek değişikliklerin olduğu görülecek, bunların arasında alt ve üst kenarların düzleştirilmesi de olacak gibi görünüyor.

Bu değişikliğin kullanıcı deneyimine çok büyük etkisi olmayacaktır. Günümüzde kavisli kenarlara ve köşelere sahip akıllı telefonlar daha fazla ilgi görüyor, çünkü bunların kenarları kullanıcıların ellerine daha iyi uyum sağlamalarını sağlıyor. Kavisli üst ve alt kısımlar da kenarlardaki kavisli yapıya uyum gösteriyor, tasarımı daha düzgün ve tutarlı hâle getiriyor.

Huawei P30 ve P30 Pro ile bu geleneği bozacak gibi görünüyor. Roland Quandt bu sızan fotoğrafların doğruluğundan emin. Ne var ki, yüzde 100 emin olmak amacıyla iki hafta kadar daha beklememiz ve cihazı kendi gözlerimizle görmemiz gerekiyor. O zaman, eğer gerçeğe dönüşmesi durumunda, düz alt ve üst kenarların ne gibi katkılar sunduğu hakkında yorum yapma imkanına sahip olacağız.

huawei p30 pro

Diğer dikkat çekici tasarım değişikliği de her iki telefonda tek bir parça hâline getirilen kamera çıkıntısı oluyor. Ne var ki, Huawei P30 Pro’da flaş için ve aynı zamanda ToF (time-of-flight) kamerasına ait olduğu düşünülen ayrı bir delik var. Huawei, üçlü kamera deliğini daha uzun yapmak yerine bu ikiliyi ana kameraların yanına yerleştirmiş. Ana kameraların yerleşiminde de simetriye dikkat edilmemiş, iki kamera gruplanmış gibi bir görünüm oluşmuş. Bu durum biraz garip ve dengesiz bir görünüm yaratmış.

Kameraların nasıl yerleştirildiğine değil, sunacağı yeteneklere bakmak gerekiyor. Huawei P30 Pro’nun sahip olduğu periskop sistemi sayesinde 10 kat yakınlaştırma imkanı sunan ilk telefon olacağı iddia ediliyor. Şirket bunu bir sürü lensi oldukça ince bir gövdeye sığdırarak gerçekleştirecek. Bu sıralar yüksek yakınlaştırma özelliğinin tanıtımı da sıklıkla yapılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER