Manşetler

Huawei P30 ve P30 Pro’nun yakınlaştırma yeteneğini işaret eden yeni sızıntı

huawei p30

Huawei’nin bu ay sonunda resmiyet kazanacak yeni amiral gemisi telefonları P30 ve P30 Pro’ya ait sızıntılar giderek artıyor. Bu yeni telefonların kamera sisteminin yüksek yakınlaştırma yetenekleriyle öne çıkacağı söyleniyor. Daha önce periskop yakınlaştırmalı kamera sisteminin sızıntılarını görmüştük. Son olarak Huawei’nin elinden çıkan resmi tanıtımlar, beklentinin gerçeğe dönüşeceğini gösteriyor.

Huawei CEO’su Yu Chengdong, ya da daha iyi bildiğimiz adıyla Richard Yu, sosyal medya üzerinden #RewriteTheRules, yani “Kuralları Yeniden Yaz” sloganlı pazarlama kampanyasını sürdürdü. Paylaşılan yeni içerikler ise bir dizi resmi afişten oluşuyor. Hatta bunlardan bir tanesi, geçtiğimiz şubat ayında, 26 Mart’ta Paris’te düzenlenecek Huawei P30 serisi lansmanını haber veren tanıtımaHuawei P30 serisi lansmanını haber veren tanıtıma ait.

Bu yeni afişlerin Huawei P30’un periskop yakınlaştırmalı kamerasıyla ilgili olup olmadığı tam olarak doğrulanmıyor. Yine de, daha önceki sızıntılarla birleştirildiğinde, P30 serisinin başlıca özelliklerinden bir tanesinin yüksek yakınlaştırma yeteneklerinin olacağı anlaşılıyor. Sızıntılara göre, Huawei’nin yeni kamera sistemi 5x optik ya da 10x hibrit yakınlaştırma yeteneğine sahip olacak.

Huawei P30 ve Huawei P30 Pro modellerine ait taslak çizimler de, P30 Pro’nun arkasında üç kameranın bulunacağını, diğerinde de üç kameranın yer alacağını gösteriyor. Ek sensör ToF sensörü olacak gibi görünüyor. OLED paneller ise ekrana yerleşik parmak izi sensörleri barındıracak. Her iki telefonun ekranında da damla çentik yer alacak gibi görünüyor. Pro modelinde 6.5 inçlik kavisli ekran, normal P30 modelinde ise 6.1 inç düz ekran yer alacak. Ayrıca her ikisinde de Kirin 980 işlemci olacak. Şirketin Balong 5000 5G modemi ve 40W hızlı şarj desteği de sözü edilen özellikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER