Teknoloji

Huawei P30 ve P30 Pro için Android 10 güncellemesi Avrupa’da başladı

huawei p30 pro android 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei’nin Android pazarındaki belirsiz geleceği bazılarında mevcut cihazlara sunulan desteğin devam edip etmeyeceği konusunda soru işaretlerine neden oluyor. Huawei, çoktan bazı modellerinin Android 10 ve EMUI 10 güncellemesini alacağını duyurmuştu. Huawei P30 ve P30 Pro modelleri de bunlar arasında yer alıyordu. Avrupa’daki kullanıcılar bu güncellemeyle tanışmaya başladı.

Android 10 güncellemesinin Huawei’nin mevcut telefonlarında Google Play servislerine olan erişimi etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyordu. Avrupa’daki telefon sahiplerinin belirttiğine göre, böyle bir durum söz konusu değil gibi görünüyor.

Huawei’ye ağustos ayı sonuna kadar, telefonlarına destek sunabilmesi için ABD tarafından geçici vize verilmişti. Bu süre daha sonra uzatılmadı. Bu nedenle Huawei Mate 30 serisi telefonları Çin dışında Google Play Store erişimi olmadan satılıyor. Zaman geçtikçe, Huawei’nin Google uygulamalarıyla gelen telefonları ne kadar süre boyunca destekleyeceği de sorgulanacaktır.

Endişeler bir yana, bazı Avrupalı Huawei P30 ve Huawei P30 Pro sahipleri Android 10 güncellemesini almaya başladı. 4 GB’lık boyutlara sahip olan güncelleme sadece Android 10’u değil, EMUI 10 kullanıcı arayüzünü de getiriyor.

Bu telefonlar Google Play erişimiyle birlikte çıkmıştı. Ancak zamanlamaya bakıldığında, bu güncellemenin Google uygulamalarını ve servislerini birdenbire ortadan kaldırabileceği endişesi de mevcuttu. Aslında bazı Çinli modellerde Google Play erişiminin Android 10 güncellemesinin gelmesinden sonra kalktığı bilgisi paylaşılmıştı. Neyse ki, bazı Avrupalı Huawei P30 sahipleri, Android 10 güncellemesinden sonra böyle bir değişikliğin olmadığını dile getiriyor.

Haberi yayına hazırladığımız sırada elimizde bulunan Huawei P30 Pro’yu kontrol ettiğimizde, güncellemenin henüz sunulmadığını gördük. Ancak Türkiye’deki kullanıcılar da Android 10 ve EMUI 10 için fazla beklemek zorunda kalmayacaklardır.

Huawei’nin sözünü verdiği onu aşkın telefon modeli var ve henüz şirket güncellemeler için başlangıç aşamasında bulunuyor. Yine de şirket, kendisine güven müşterileri için elini çabuk tutmak ve güncellemeleri fazla zaman geçmeden sunmak zorunda gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER