Teknoloji

Huawei P30 serisinin detayları sızıntılarla netleşiyor

huawei p30

Akıllı telefon endüstrisinin çift taraflı işleyen bir sızıntı sorunu olduğu söylenebilir. Sızıntılar sayesinde yeni telefonlar için bir heyecan dalgası oluşturmak kolaylaşsa da, tüm detayların önceden ortaya çıkması lansmanların sıkıcı hâle gelmesine yol açıyor. Huawei P30 serisi, bu ikilemin canlı şekilde görüldüğü en güncel örnekler arasında yer alıyor. Tanıtım için geri sayımda sona yaklaşılırken, P30 ve P30 Pro ile ilgili sızıntılar şimdiden pek çok detayı ortaya koymuş durumda.

P30 ve P30 Pro’nun kameraları, sızıntıların merkezinde bulunuyor. P30 Pro’nun arkasında f/1.6 diyafram genişlikli 40 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya, f/2.2 diyafram genişlikli 20 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Bu ikiliye periskop tarzında zoom yapabilen ve odak mesafesi 135 mm. olan üçüncü bir lens de katılıyor. Böylelikle P30 Pro, 7.8x zoom yapabilecek. Yazılım desteği de eklenince zoom seviyesi 10x’e çıkacak. ToF sensörünün ise artırılmış gerçeklik uygulamalarında kullanılması bekleniyor.

Sızan bazı detayların üstünde ise iki defa düşünmek gerekiyor. Ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentikte 32 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunacağı ve üç boyutlu yüz tanıma özelliğinden vazgeçileceği söyleniyor. 6.47 inç büyüklüğündeki ekranın ise kenarlara doğru kavisleneceği ve 2340×1080 piksel Full HD+ çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Kulaklık jakı bulunmayan telefonda kızılötesi desteğinin varlığına dair işaretler görülürken, ahize hoparlörünün görülmemesi Huawei’nin ses iletimini ekran aracılığıyla yapılacağını düşündürüyor.

Huawei P30 standartlara daha yakın duracak

Huawei P30 ise daha geleneksel bir telefon olacak gibi görünüyor. Sızıntılara göre, P30’da 6.1 inç büyüklüğünde düz bir ekran bulunacak ve bu ekran 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunacak. Akıllı telefon, kulaklık jakı da taşıyacak. Telefonun arkasında ise üç lensli bir kamera modülü yer alacak. Ancak bu modüldeki lenslerin P30 Pro’dakilere kıyasla daha mütevazı olması bekleniyor.

Huawei P30 serisinin üyeleri, 26 Mart’ta Paris’te düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER