Teknoloji

Huawei P30 serisi fiyat bakımından Samsung Galaxy S10 serisine yakın duracak

huawei p30

Huawei P30 serisinin üyeleri 26 Mart’ta gözler önüne çıkacak. P30 ve P30 Pro hakkındaki pek çok detay şimdiden biliniyor. Eksik kalan noktalardan bazıları da 26 Mart’a kadar netleşecek gibi görünüyor. Akıllı telefonların satış fiyatı da bu noktalar arasında bulunuyor.

WinFuture sitesinin güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre, P30 Avrupa’da 749 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Bu parayı ödeyenler 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip olacak. P30 Pro’ya geçildiğinde ise 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip modelin fiyat etiketinde 999 avro yazacağı söyleniyor. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı isteyenlerin cebinden çıkacak paranın ise 1099 avro olacağı belirtiliyor.

Huawei P30 Pro’nun 512 GB dahili depolama alanına sahip bir versiyonunun da sunulması bekleniyor. Bu versiyonun fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda henüz ortada bir bilgi bulunmuyor.

P30 serisinin Türkiye’deki satış fiyatlarının Avrupa’daki satış fiyatlarıyla tamamen aynı olmasa da, yakın bir seviyede olması muhtemel görünüyor. İddia edilen Avrupa fiyatlarına bakıldığında P30 Pro’nun Samsung Galaxy S10+’a benzer bir fiyatla çıkacağı, standart P30’un ise Galaxy S10 ve Galaxy S10e arasında bir satış fiyatına sahip olacağı söylenebilir.

Huawei P30 Pro dört arka kamera taşıyacak

Huawei P30 ve P30 Pro‘nun pahalı telefonlar olacağı görülüyor. Ancak sızıntılara bakıldığında, özellikle P30 Pro için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Büyük ve neredeyse çerçevesiz kavisli bir ekrana sahip olacağı belirtilen telefonun teknik kadrosu da oldukça güçlü olacak. Akıllı telefonun arkasında dört lensli bir kamera modülünün bulunacağı da artık kesinleşmiş durumda.

Huawei P30 serisi hakkındaki tüm detayları öğrenmek içi önümüzdeki salı gününe kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER