Teknoloji

Huawei P30 Pro sızıntısı yeni renk seçeneğini gösteriyor

huawei p30 pro

Eskiden akıllı telefonları renklendirmek için bir kılıfa veya değiştirilebilen kapaklara ihtiyaç duyuluyordu. Ancak o günler artık geride kaldı. Hatta son zamanlarda siyah, gri veya beyaz telefon bulmak zorlaşmış durumda. Özellikle Çinli üreticiler farklı renklerde telefon çıkarmayı benimsemiş gibi görünüyor. Huawei P30 Pro da “gün doğumu” olarak adlandırılan kırmızı tonlarındaki renk seçeneğiyle bu yaklaşımı devam ettireceğe benziyor.

Kırmızı ve turuncu tonlarının ağrılıkta olduğu renk seçeneğinin gün doğumundan ziyade gün batımını hatırlattığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak adından bağımsız olarak, Huawei’nin yeni renk seçeneğinin isabetli bir tercih olduğu söylenebilir. Piyasaya çıkan yeni amiral gemisi telefonlarda kırmızı ve tonları genellikle göz ardı ediliyor. P30 ile birlikte bu durum değişebilir. Bu noktada “gün doğumu” renk seçeneğinin P30’da da sunulacağını belirtmekte fayda var.

Huawei P30 Pro 26 Mart’ta tanıtılacak

Sızan fotoğraflar, P30 Pro’nun üst ve alt kenarlarını da ilk kez görmeyi sağlıyor. Kulaklık jakının olmayışı göze çarpan ilk unsur olurken, bunun P30 ve P30 Pro arasındaki en belirgin farklardan biri olacağı söyleniyor.

Fotoğrafların gösterdiği bir diğer özellik ise kızılötesi desteği. Bu desteğin de P30 ve P30 Pro’nun ayrıştığı noktalardan biri olduğu belirtiliyor. Kızılötesi desteği artık kullanılmayan bir özellik olsa da, hâlâ bazı telefonlarda karşımıza çıkıyor.

Huawei P30 Pro ile tanışmak için çok uzun bir süre beklemek gerekiyor. Akıllı telefon, P30 ve P30 Lite ile birlikte 26 Mart’ta Paris’te düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER