Teknoloji

Huawei P30 Pro sızıntısı dört arka kamerayı yine gösteriyor

huawei p30 pro

Huawei en yeni amiral gemisi telefonlarını önümüzdeki ayın sonlarında Paris’te tanıtacak. P30 serisiyle ilgili sızıntılar uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılara son olarak Huawei P30 Pro ve P30’u gösteren fotoğraflar eklendi. Söz konusu fotoğraflarda her iki telefonun ekranında da su damlası şeklindeki çentiğin varlığı göze çarpıyor. P30 Pro’nun arkasında ise dörtlü kamera modülü dikkat çekiyor.

WinFuture sitesinde yer alan habere göre, P30 Pro’nun arkasındaki sensörlerden biri 10x optik zoom özelliğini sunacak. Bu iddia, Huawei’nin tanıtım etkinliği için yayınladığı videoda verdiği ipuçlarıyla da örtüşüyor. Time of Flight sensörünün ise alan derinliğini algılama ve üç boyutlu harita çıkarma özelliği için telefonda bulunabileceği belirtiliyor. Dördüncü kameranın ise ultra geniş açılı fotoğraflar için kullanılması muhtemel görünüyor.

Kısa süre önce kapalı kapılar ardında sergilendiği belirtilen bir P30 Pro prototipinde üç arka kamera görülmüştü. Ancak son sızıntıda kamera sayısının dörde çıkması, söz konusu prototipin P30’a ait olduğunu düşündürüyor.

huawei p30
Huawei P30

P30’un arkasında ise üç lensli bir kamera modülü bulunuyor. Bu modülde zoom ve ultra geniş açılı çekim imkanlarının sunulması bekleniyor. Huawei’nin alan derinliği algılama özelliğini sadece P30 Pro’da sunması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Huawei P30 Pro ve P30 26 Mart’ta gözler önüne çıkacak

WinFuture’da yer alan habere göre, hem Huawei P30 Pro hem de P30 ekrana entegre edilmiş parmak izi tarayıcılarıyla birlikte gelecek. Şirket böylelikle telefonda ekranın alt kısmındaki çerçeveyi de inceltmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER