Teknoloji

Huawei P30 Pro prototipi tasarım ve kamera hakkında ipuçları veriyor

Huawei‘nin P30 serisi telefonlarıyla tanışmak için 26 Mart tarihine kadar beklemek gerekiyor. Ancak serinin en önemli üyesine ait ilk somut sızıntı şimdiden ortaya çıkmışa benziyor. Digital Trends sitesinde yer alan bir habere göre, Huawei P30 Pro için hazırlanan prototip kapalı kapılar ardında sergileniyor.

Sızan fotoğrafta görülen cihaz, geçtiğimiz yıl tanıtılan P20 Pro’ya fazlasıyla benziyor. Ancak tasarıma yapılan ince rötuşlar da hemen göze çarpıyor. Kamera çıkıntısının tek parça hâline getirilmesi ve telefonun kenarlarının biraz daha incelmesi dikkat çeken ilk unsurlar oluyor.

Prototip tasarımdaki değişikliklerin yanı sıra daha güçlü teknik özelliklerin de ipucunu veriyor. Prototip tasarımın üzerinde Huawei veya Huawei’nin birlikte çalıştığı şirketlerin markaları yer almıyor. Kameranın yakınında görülen “Summitor” ibaresi, akıllara Huawei’nin uzun süredir birlikte çalıştığı Leica’nın “Summitar” isimli lensini getiriyor. 50 mm.’lik bu lense yönelik işaret, telefonda 10x optik zoom bulunma ihtimalini artırıyor. Huawei’nin tanıtım etkinliğini duyurmak için yayınladığı videoda da güçlü zoom özelliğini işaret eden ipuçları yer alıyordu.

Daha önceki sızıntılarda telefonun arkasında dört lensli bir kamera modülünün bulunacağı söyleniyordu. Ancak prototipe ait fotoğraflarda üç lensli bir kamera modülü göze çarpıyor.

Huawei’nin P30 ile birlikte 3.5 mm. kulaklık jakını geri getireceği iddia ediliyordu. Ancak prototip tasarımda 3.5 mm. kulaklık jakına rastlanmıyor. Telefonun ön tarafını gösteren fotoğrafların çekilmesine izin verilmediği için ekranda çentik bulunup bulunmadığı konusunda şimdiden bir şey söylenemiyor. Ancak Huawei’nin çentikten kısa sürede vazgeçmemesi muhtemel görünüyor.

Huawei P30 Pro ve yol arkadaşlarıyla ilgili sızıntılar önümüzdeki dönemde biraz daha artacak gibi görünüyor. Bu sızıntıların ne kadarının doğru olduğu ise 26 Mart itibarıyla görülecek.

İLGİLİ HABERLER