Manşetler

Huawei P30 Pro Ön İnceleme – Video

huawei p30 pro ön inceleme

Huawei’nin Paris’te düzenlediği P30 serisi lansmanının yıldızı tabii ki Huawei P30 Pro modeli oldu. Görünüş ve donanım özellikleri itibarıyla geçen yılın Mate 20 Pro modelinden izler barındıran bu model, bir P serisi amiral gemisi telefon olduğunu kamera tarafındaki gelişmeleriyle gösteriyor.

Öncelikle tasarımdan başlayalım. Söylediğimiz gibi, Huawei P30 Pro geçen yılın sonbaharında çıkan Mate 20 Pro’nun izini devam ettiren bir telefon. Cam ve metal birleşimi tasarım, kavisli ekran, gradyan tonlardaki arka yüzey yine mevcut durumda. Ancak ufak tefek farklılıklar da yok değil. Örneğin Huawei P30 Pro’nun ekranında damla çentik var. Sadece 32 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası ekranda küçük bir bölüm kaplıyor. Bu da görsel deneyim için artı sayılabilir. Öte yandan daha önce çıkan dedikoduları doğrular nitelikte, telefonun alt ve üst kenarı düz. Bu da küçük bir tasarım detayı olarak kayıtlara geçiyor.

P30 Pro’da Kirin 980 işlemci var. Telefonun 8 GB RAM; 128, 256 ve 512 GB dahili hafıza seçenekleri bulunuyor. Avrupa başlangıç fiyatı 999 avro olarak verildi. Pil kapasitesi 4200 mAh, bu açıdan da Mate 20 Pro’nun seviyesine ulaşıyor. Huawei P30 Pro da başka cihazları kablosuz olarak şarj edebiliyor. Öte yandan pilinin de geçen yılın P serisi telefonlara göre daha iyi performans dile getirdiği belirtiliyor. 40W Huawei SuperCharge desteği yine mevcut durumda.

Gelelim kamera sistemine… P30 Pro’nun arkasında 40, 20 ve 8 megapiksel çözünürlüklü üç kamera yan yana yerleştirilmiş. Bu üçlü grubun yanında da derinlik algılamaya yarayan ToF (Uçuş Süresi) kamerası bulunuyor. Telefonun arka tasarımı daha önceki P serisi telefonlarda olduğu gibi, bir fotoğraf makinesini andıracak şekilde tasarlanmış.

P30 Pro’nun Kamera uygulamasına baktığımızda Huawei’nin daha önceki telefonlarında yer verdiği arayüzle karşılaşıyoruz. Kullanımı basit, rahatlıkla öğreniliyor. Geçen yıl Mate 20 Pro’da menü arkasına gizlenmiş olan Uzman AI modu bu sefer ekranın kenarında, kolaylıkla kapatılıp açılabiliyor. Daha bölümü içinde daha fazla kamera modunu bulabilirsiniz.

Telefoto ve ultra geniş açılı lensi kullanarak çekim yapmayı sağlayan Çift Görüntü özelliğine de buradan erişiliyor. Mate 20 Pro’daki gibi 0.6x geniş açı çekim mevcut. Ancak yakınlaştırma yapmak istediğinizde, 50x’e kadar yolunuz var. 5x optik zum yapabiliyor. Hibrit olarak da 10x’e çıkıyor. Optik zum sınırını geçseniz bile detaylar bakımından Huawei P30 Pro epey etkileyici görünüyor.

Çok yakında yayınlayacağımız Huawei P30 Pro incelemesinde bu Android telefonla ilgili detaylara yer vereceğiz. Yüksek ISO değerli ve karanlık performansı fazlasıyla gelişmiş kamera sisteminin hünerlerine de yakından bakacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER