Teknoloji

Huawei P30 Pro’nun arkasında dört kamera olacak

Samsung dört arka kamera dönemini Galaxy A9 ile başlatmıştı. Akıllı telefon pazarında Samsung’u geride bırakmayı hedefleyen Huawei de bu konuda fazla zaman kaybetmeyecek gibi görünüyor. Çinli üretici, yeni nesil amiral gemisinde dört lensli bir arka kamera modülüne yer verecek. Huawei P30 Pro isimli telefonda dört arka kameranın bulunduğunu gösteren ise şirketin CEO’su Richard Yu tarafından yapılan bir paylaşım oldu.

Yu, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo‘da dolunayı gösteren bir fotoğraf paylaştı. Söz konusu görsele eklenen ve fotoğrafın çekildiği cihazın detaylarını gösteren filigran, acemice kapatılmaya çalışılsa da, cihazın P30 Pro olduğunu ve Leica ile birlikte hazırlanan dört lensli bir arka kamera modeli olduğunu gözler önüne seriyor.

huawei p30 proHuawei P30 serisinin tanıtımını 26 Mart’ta Fransa’nın başkenti Paris’te yapacağını kısa süre önce açıklamıştı. Tanıtım tarihinin duyurulması için hazırlanan videoda, kameranın zoom yeteneklerinin önemini gösteren ipuçları verilmişti. P20 Pro ve Mate 20 Pro gibi akıllı telefonlarda telefoto lenslere yer veren Huawei’nin dördüncü kamerayla nasıl bir fonksiyon sunacağı henüz bilinmiyor. Yakınlaştırma seviyesinin artırılması veya ekstra geniş bir görüş açısının sağlanması akıllara gelen ilk seçenekler oluyor.

Akıllı telefonlara yerleştirilen kamera sayısı da son zamanlarda üreticiler arasındaki rekabet alanlarından biri hâline gelmiş durumda. Samsung Galaxy A9’da dört arka kamera sunarak rekabette eli yükseltirken, HMD Global’ın beş arka kameralı Nokia 9 PureView ile işi daha ileri bir boyuta taşıyacağı iddia ediliyor. Huawei P30 Pro ise dört arka kamerayla Mate 20 Pro’dan alacağı prestijli mirası daha da büyütmeyi hedefleyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER