Teknoloji

Huawei P20’nin sıra dışı görüntü oranlı bir ekranı olacak

huawei
Huawei Mate 10 ve Huawei Mate 10 Pro

Huawei’nin çok yakında beklenen Huawei P20 ya da Huawei P11 olarak adlandırılacak telefonu hakkında bazı yeni detaylar bulunuyor.

MWC 2018’de tanıtılmasını beklediğimiz bu telefona ait olduğu iddia edilen bir benchmark test sonucu PhoneArena sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Buna göre telefonun ekranı 18.7:9 gibi sıra dışı bir görüntü oranına sahip olacak.

Bu sıra dışı görüntü oranına bağlı olarak, telefonun 1080 x 2244 gibi standart dışı bir çözünürlüğü bulunacak. Yine de, bu durum Huawei P20’nin ekranının neredeyse sıfır çerçeveli olacağına dair ihtimalleri kuvvetlendiriyor.

Diğer çerçevesiz ekranlı telefonların da 16:9 gibi, artık modası geçmiş olarak yorumlanmaya başlayan oran ile pek uyuşmayan görüntü oranları bulunuyor. Çerçevesiz ekran sayesinde P20 de rekabette geri kalmayacaktır. Ancak Huawei’nin kendi ürününü biraz daha heyecan verici ve çekici kılması için birtakım ek özelliklere ihtiyacı olacak gibi görünüyor.

Huawei P20’de teknik özelliklerle çekiciliği artırmayı hedefliyor olabilir. Bu telefonda Kirin 970 yongasetinin ve 8 GB RAM’in bulunması bekleniyor. Ancak en fazla ilgi çekecek ve konuşulacak özelliklerden bir tanesinin üç lensli kamera olacağı söyleniyor. Hatta lenslerden bir tanesinin çözünürlüğünün 40 megapiksele çıkacağı söyleniyor. Hatta öndeki kameranın da 24 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı konuşuluyor.

Tüm bu detaylar daha çok doğrulanmamış dedikodulara veya sızıntılara dayanıyor. Huawei’nin Mobil Dünya Kongresi’nde yeni telefonunu tanıtmasını bekliyoruz. Bu telefonun Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro gibi, Kirin 970’li diğer telefonlar gibi bazı yapay zekâ özelliklerini de barındırmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER