Teknoloji

Prototip sızıntısı Huawei P20’nin tasarımını gözler önüne seriyor

huawei p20 prototipHuawei akıllı telefon pazarında giderek artan rekabette aradan sıyrılmanın yolunu üç arka kameralı cihazlarda bulmuş gibi görünüyor. Bu yaklaşımın ilk örneği ise şirketin yeni amiral gemisi P20 olacak. Huawei P20, 2018 Mobil Dünya Kongresi’ni (MWC 2018) pas geçecek ve 27 Mart’ta şirketin Paris’te düzenleyeceği etkinlikte resmiyet kazanacak.

P20’nin bileşenlerine ve teknik özelliklerine dair pek çok detay daha önce internete sızmıştı. Ancak akıllı telefonun tasarımını net biçimde gösteren bir fotoğraf ortaya çıkmamıştı. Bu durum, internete sızan ve telefonun ilk prototiplerinden biri olduğu iddia edilen bir cihaza ait fotoğraflarla değişiyor.

Fotoğrafların Android Authority tarafından yayınlanması, güvenilirliği artıran bir faktör olarak öne çıkıyor. Ancak görülen cihazın arkasında sadece iki kameranın olması, cihazın ilk prototiplerden biri olarak değerlendirilmesine yol açıyor.

Prototipte göze çarpan bir diğer nokta ise fiziksel ses kontrol tuşlarının eksikliği oluyor. Bu tuşların yerini yine güç butonunun üzerine eklenen göstergelerin aldığı görülüyor. Akıllı telefonda ses kontrolünün bu göstergeler üzerinde yukarıya veya aşağıya doğru sürükleme yaparak sağlanabileceği belirtiliyor.

P20’nin beraberinde P20 Plus ve P20 Lite adını taşıyan iki telefon daha getirmesi bekleniyor. Daha önce çıkan haberlerde Huawei’nin P20 ve P20 Plus’ta üç arka kameraya, P20 Lite’ta ise iki arka kameraya yer vereceği belirtilmişti. Ancak son sızıntıyla birlikte üç arka kameranın sadece P20 Plus’ta bulunabileceği ihtimali de akıllara geliyor.

Huawei P20 prototipinde dikkat çeken son nokta ise telefonda kulaklık jakının bulunmaması oluyor. Akıllı telefonun alt kenarında USB-C girişiyle birlikte çift hoparlör yer alıyor. Bütün bu görülenlerin doğru olup olmadığından emin olmak içinse 27 Mart tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER