Manşetler

Huawei P20 Pro Türkiye’de satışa sunuluyor

huawei p20 pro

huawei p20 pro

Huawei’nin geçtiğimiz ayın sonlarında Paris’te düzenlediği bir etkinlikte tanıtımını gerçekleştirdiği Huawei P20 Pro‘nun Türkiye lansmanı gerçekleştirildi. Tıpkı Apple’ın iPhone X‘u gibi çentikli ekran tasarımına sahip olan bu telefon, kullanıcılarına çentikli görünümü yok etme ve normal bir telefon ekranı deneyimini yaşama fırsatı sunuyor. Bundan daha önemlisi, Huawei P20 Pro kamera tarafında epey iddialı görünüyor.

Huawei P20 Pro’nun arkasında Leica destekli üçlü kamera sistemi bulunuyor. 40 megapiksel RGB sensör, 20 megapiksel monokrom sensör ve 8 megapiksel kamera bir arada bulunuyor. Tüm bunlar sayesinde 3 kat optik yakınlaştırma yapılabiliyor. Huawei, özellikle düşük ışıklı ortamlarda en iyi fotoğraf çekmeye odaklanıyor. Yapay zekânın da yardımıyla mümkün olan en iyi fotoğrafları çekmenizden emin olmayı amaçlıyor.

Huawei P20 Pro’da HiSilicon Kirin 970 yongaset bulunuyor ve 128 GB dahili hafıza bulunuyor. Ne yazık ki, microSD kart yuvası yok. Bu da telefonun sunduğu dahili alan ile yetinmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Android 8.0 Oreo ile yüklü gelen telefonda Huawei’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü EMUI çalışıyor. Epey fazla oranda özelleştirme sunan bu kullanıcı arayüzü çeşitli araçlarla telefonu optimumda kullanmayı sağlıyor. Optimum demişken, P20 Pro’nun 4000 mAh kapasiteli pile sahip olduğunu da belirtelim.

P20 Pro’nun 6.1 inç OLED ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. Huawei, çözünürlük konusunda aşırıya kaçmıyor, Full HD standartlarında kalmanın yeterli olduğunu düşünüyor.

Huawei P20 Pro Türkiye’de 4999 TL‘lik fiyat etiketiyle satılacak.

İLGİLİ HABERLER