Teknoloji

Huawei P20 Pro’nun teknik özelliklerinin listesi internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p20 proHuawei P20 serisi telefonlarını 27 Mart’ta Paris’te düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Etkinlikte P20 ile birlikte P20 Pro ve P20 Lite da gözler önüne çıkacak. Huawei P20 Pro’nun arkasında bulunan üç lensli kamera kurulumu ve diğer teknik özellikleriyle akıllı telefon pazarının en güçlü cihazlarından biri olacağı bir süredir konuşuluyordu. İnternete sızan özellik listesi de, bu beklentiyi doğruluyor.

WinFuture sitesinde yer alan habere göre, P20 Pro’nun arka kamerasında biri 40 megapiksel, biri 20 megapiksel (monokrom) ve biri de 8 megapiksel (telefoto) çözünürlüklü üç sensör yer alıyor. 40 ve 8 megapiksel çözünürlüklü lensler ile 5x yakınlaştırma yapılabiliyor. Huawei’nin söz konusu özelliğe “Hibrit Zoom” adını verdiği belirtilirken, kameraların diyafram genişliğinin f/1.6 ila f/2.4 arasında değiştiği ifade edildi. Akıllı telefonun önünde ise 24 megapiksel çözünürlüklü bir sensörün bulunduğu belirtildi.

P20 Pro’ya dair sızıntılar sadece kamera özellikleriyle sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonda 2240 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.1 inçlik bir ekran yer alıyor. Ekranın üst kısmındaki çentiğin ve alt çerçevesindeki parmak izi tarayıcısının varlığı ise daha önce internete sızan görsellerle ortaya çıkmıştı.

P20 Pro’nun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 yonga seti bulunuyor. Bu yonga seti, yapay zekâ yetenekleri için özel Nöral İşlemci Birimleri barındırıyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik ettiği, ancak kimi pazarlarda 256 GB depolama alanı seçeneğinin sunulduğu da belirtiliyor. 4000 mAh kapasiteli pil ve IP67 dayanıklılık sertifikası da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

7.65 mm. kalınlığındaki Huawei P20 Pro, tartıda 174 gram çekiyor. Bluetooth 4.2 ve NFC desteğine sahip telefonun Avrupa’da 899 avro karşılığında satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER