Teknoloji

Huawei P20 Pro güncellemeyle daha gelişmiş video özelliklerine kavuşacak

huawei p20 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p20 proYılın en dikkat çekici telefonlarından biri olan Huawei P20 Pro oldukça özel bir kamera kurulumuna sahip. Ancak telefonun video kayıt konusundaki yetenekleri, fotoğraf çekimindeki gücünün oldukça gerisinde kalıyor. Ancak Huawei tarafından yakında yayınlanacak güncelleme, bu durumu biraz olsun değiştirecek gibi görünüyor.

Güncellemeyle P20 Pro’ya eklenecek kamera yetenekleri arasında göze ilk olarak 960 fps ultra ağır çekim video kayıt özelliği çarpıyor. XDA ekibi tarafından farkına varılan özelliğin yıl içinde P20 Pro kullanıcılarıyla buluşması bekleniyor.

Söz konusu özellik, Samsung’un şubat ayında tanıttığı Galaxy S9 ve S9+’ta da öne çıkarılan noktalardan biri olmuştu. Sony ise 1080p çözünürlüklü 960 fps süper ağır çekim özelliğiyle çıtayı biraz daha yukarıya çekmişti. Galaxy S9 ve S9+ ile 720p çözünürlüğünde süper ağır çekim videoları kaydedilebiliyor.

Akıllı telefonların yonga setleri geliştikçe bu tarz özellikler biraz daha standart hâle geliyor. Dolayısıyla Huawei’nin de en yeni amiral gemisine bu tarz bir özellik eklemesi pek şaşırtıcı görünmüyor. Ancak P20 Pro’da Samsung’un süper ağır çekim için sunduğu akıllı hareket tespiti özelliğinin bulunmadığını belirtmek gerekiyor.

Huawei P20 Pro için sunulacak kamera yenilikleri sadece bununla sınırlı kalmıyor. Güncellemeyle birlikte kameranın yakınlaştırma arayüzü de yenilenecek. Böylelikle kullanıcılar ekran üzerinde parmaklarıyla daha rahat yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER