Teknoloji

Huawei P20’nin kamera deneyiminin merkezinde yapay zekâ olacak

huawei p20Huawei P20, 2018 Mobil Dünya Kongresi’nden yaklaşık 1 ay sonra resmiyet kazanacak. Ancak bu durum, Huawei’nin yeni amiral gemisine dair bazı ipuçlarını paylaşmasına engel teşkil etmiyor. TechRadar sitesine dört adet kartpostal gönderen şirket, hem P20’nin kamerasının yeteneklerini gösterdi hem de yeni telefonunda sunacağı deneyimle ilgili bazı işaretler verdi. Akıllı telefonda üç lensli bir arka kamera kurulumunun bulunması bekleniyor.

Huawei’nin kartpostallara yerleştirdiği fotoğraflar çok fazla şey anlatmıyor. Ancak fotoğrafların P20 ile çekilmiş olması kuvvetle muhtemel görünüyor. Kartpostalların her birinin arkasında İngilizcede “Sabırlı olun” anlamına gelen “Be Patient” sloganının yazdığı belirtilirken, bu sloganın yazılımı da önemli çıkarımlarda bulunmaya yardımcı oluyor.

TechRadar’ın haberine göre, Patient kelimesindeki “a” ve “i” harflerinin kırmızıyla yazılmış. Bu harflerin İngilizcede yapay zekâ için kullanılan “AI” kısaltmasını sembolize ettiğini görmek çok da zor olmuyor. Huawei’nin mevcut amiral gemileri Mate 10 ve Mate 10 Pro’da yapay zekâ en önemli odak noktalarından biri olarak öne çıkmıştı.

Huawei tarafından gönderilen kartpostallarda Birleşik Krallık’taki telefon sahiplerinin cihazlarının kameralarından neler beklediğine dair bilgiler de yer alıyor. Otomatik modda muhteşem çekim, iyi düşük ışık performansı, güçlü yakınlaştırma, keskin aksiyon çekimleri kullanıcıların beklentileri arasında öne çıkıyor. P20’nin kamerasının bunları yapıp yapamayacağı konusunda kesin bir işaret olmasa da, Huawei’nin paylaşımı P20’nin yapay zekânın yardımıyla bu beklentileri karşılayacağını düşündürüyor.

Huawei P20 27 Mart’ta Paris’te tanıtılacak

Huawei P20, 27 Mart’ta Paris’te gerçekleştirilecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun beraberinde P20 Plus ve P20 Lite adını taşıyan iki telefonu getirmesinde kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER