Teknoloji

Huawei yeni akıllı telefonlarını tanıtacağını videoyla hatırlatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei önümüzdeki pazar günü yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını görücüye çıkaracak. Çinli üretici, LG ve Nokia gibi şirketlerin de yeni cihazlarını tanıtacağı günde unutulmak istemiyor. Dolayısıyla şimdiden gerekli hatırlatmaları yapıyor. Yayınlanan video, Huawei P10 ve P10 Plus’ın tanıtılacağını teknoloji meraklılarına bir kez daha hatırlatıyor.

Huawei, yeni akıllı telefonlarına dair işaretleri geçtiğimiz haftadan bu yana daha somut biçimde veriyor. Şirket, P10 ve P10 Plus’ta renk seçenekleri konusunda alışılagelenden daha farklı tercihlerde bulunduğunu geçtiğimiz hafta göstermişti. Huawei, yeni cihazlarını satın almak isteyenlerin karşısına altın rengi, mor, mavi ve yeşil gibi renk seçenekleri de çıkaracak. Bu farklı renk seçenekleri, Huawei’nin telefonlarını özellikle gençler için daha cazip hâle getirebilir.

Huawei geçtiğimiz yıl tanıttığı P9 ve P9 Plus’ta çift arka kameraya yer vermişti. Bunun için kamera konusunda sembol şirketlerden biri olan Leica ile çalışan Çinli üretici, söz konusu yaklaşımı ve işbirliğini P10 ve P10 Plus’ta da sürdürecek.

huawei p10Huawei P10 ve P10 Plus arasındaki tek fark ekran formatı olabilir

Huawei’nin yeni akıllı telefonlarında 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5.5 inç ekran bulunacağı söyleniyor. Şirketin kendi üretimi olan Kirin 960 işlemciyi barındırması beklenen telefonlarda, 12 megapiksel çözünürlüklü arka kameraları 8 megapiksel ön kameranın tamamlaması öngörülüyor. İki akıllı telefon arasındaki tek farkın ise ekran formatı olabileceği belirtiliyor. Huawei P10’da standart düz bir ekranın, P10 Plus’ta ise çift tarafa kavisli ekranın bulunacağı iddia ediliyor. Tüm bu iddiaların doğruluğunu görmek içinse önümüzdeki haftayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER