Manşetler

Huawei P10 26 Şubatta Barselona’da görücüye çıkacak

Huawei P10 ile ilgili işaretler uzun bir süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefonun MWC 2017’nin resmi açılışından hemen önce Barselona’da duyurulması da pek çok kişi tarafından bekleniyordu. Huawei de yayınladığı bir videoyla bu beklentiyi doğruladı.

Videoda çıkış tarihinin ve etkinlik yerinin duyurulmasının yanı sıra, “Dünyanın sizi görüş biçimini değiştirin.” şeklinde bir mesaj da veriliyor. Bu mesaj, Huawei’nin yeni akıllı telefonunun farklı bir tasarıma sahip olacağını düşündürüyor. Videoda bu düşünceyi destekleyen başka işaretler de bulunuyor.

Videonun sonunda arka plan yeşile bürünüyor. P10’un renk seçenekleri arasında yeşilin de bulunacağı söyleniyor. Yeşil, akıllı telefonlarda pek fazla rastlanan bir renk seçeneği olmadığı için bu tercih sıra dışı olarak nitelenebilir. Altın rengi, siyah, beyaz ve mor da diğer muhtemel renk seçenekleri arasında sayılıyor.

Hem P10’da hem de daha üst sınıf bir cihaz olacağı belirtilen P10 Plus’ta 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5.5 inç ekranın bulunması bekleniyor. Huawei’nin her iki akıllı telefonda da kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Kirin 960 yonga setine yer vereceği söyleniyor. Mali-G71 MP8 grafik işlemcisi de yonga setinin bileşenleri arasında sayılıyor. Tıpkı P9 ve P9 Plus’ta olduğu gibi, P10 modellerinin arkasında da 12 megapiksel çözünürlüklü iki Leica sensörünün bulunması bekleniyor.

Huawei P10 Plus 8 GB RAM ile gelebilir

P10 ve P10 Plus arasındaki tek farkın ekran tipi olacağı söyleniyor. P10’da düz ekranın tercih edileceği, P10 Plus’ta ise iki yöne kavisli bir ekranın bulunması bekleniyor. Ancak P10 Plus’ın farklarından birinin de 8 GB RAM olabileceği konuşuluyor. Konuşulanların doğruluğunu görmek için 26 Şubata kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER