Teknoloji

Huawei P10 prototipine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internete sızdı

huawei p10Huawei P9 geçtiğimiz nisan ayında görücüye çıkmıştı. P9’un tanıtılmasından kısa bir süre sonra P10 ile ilgili dedikodular etrafta dolaşmaya başlamıştı. P9’un arkasında bulunan parmak izi tarayıcısının P10’da cihazın ön yüzeyine taşınacağı iddia edilmişti. Aradan geçen beş ayın ardından bu konuya dair yeni bilgiler ortaya çıktı. P10 prototipine ait olduğu söylenen yeni fotoğraflar, parmak izi tarayıcısının cihazın ön yüzüne taşınacağı iddiasını doğruluyor.

Huawei P10 prototipine ait olduğu söylenen fotoğraflar, Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo’da paylaşıldı. Sızan fotoğraflar, parmak izinin öne taşındığını göstermenin yanı sıra çift arka kameralı kurulumun muhafaza edildiğini de doğruluyor. Bu lenslerden biri renkli, diğeri ise tek renkli olarak çekim yapıyor. Böylelikle telefonun düşük ışıklı ortamlarda da kaliteli kareler yakalaması mümkün oluyor.

Huawei P10 iki farklı versiyonla gelebilir

GFXBench tarafından hazırlanan benchmark testi, P10’un 5.5 inç ekranının 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olduğunu gösteriyor. Sekiz çekirdekli, 2.3 GHz Kirin 960 işlemci ve Mali G71 grafik işlemcisi, akıllı telefonun bileşenleri arasında bulunuyor. P10’un iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkması öngörülüyor. Bunlardan birinde 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı, diğerinde ise 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunacağı söyleniyor. Cihazın çıkışına halen hatırı sayılır bir zaman olduğunu ve sızan prototipin değişebileceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER