Teknoloji

Huawei P10 sızıntısı güçlü bir telefonun işaretlerini veriyor

huawei p10Huawei, son yıllarda akıllı telefon pazarında hızlı biçimde yükselmeyi sürdürüyor. Şirket, sıra dışı özelliklerle cihazlarına akıllı telefon pazarında farklı bir konum kazandırabiliyor. 2016 model amiral gemisi P9 için Leica ile işbirliği yapan ve çift arka kamera sunan Huawei, Kirin 955 işlemcisiyle de yüksek performans vadetmişti. Pazar performansı beklentileri karşılamasa da, P9 genel anlamda iyi yorumlar almayı başarmıştı.

GFXBench aracılığıyla internete sızan bazı özellikler ise Huawei’nin 2017 model amiral gemisiyle ilgili fikir edinmeyi sağlıyor. GFXBench’te LON-L29 koduyla görülen telefonun Huawei P10 olduğu düşünülüyor. Huawei P9’un kodunun LON-L19 olması da bu ihtimali artırıyor. Sızan özellikler ise güçlü bir telefonun işaretini veriyor.

Cihazda 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç Quad HD ekranın bulunacağı söyleniyor. Bu da P9’da bulunan Full HD ekranın üstüne çıkılacağı anlamına geliyor. 2.3 GHz sekiz çekirdekli Kirin 960 işlemciye 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. P9’da 3 GB RAM bulunuyor. Dolayısıyla telefonun performans konusundaki vaadi de kuvvetleniyor. 256 GB dahili depolama alanının da bu kurulumu tamamlaması bekleniyor. Akıllı telefonda çift arka kameralı kurulumun olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Huawei P10 ilkbaharda tanıtılabilir

Huawei P10’un çıkış tarihi konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. P9’un çıkış takviminin korunması durumunda P10’un da önümüzdeki ilkbaharda duyurulması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER