Manşetler

Huawei P smart Z açılır selfie kameralı ilk Huawei Android telefonu

huawei p smart z

Huawei P smart Z, Çinli şirketin açılır selfie kameralı ilk telefonu olarak kendisini gösterdi. 6.59 inç LCD ekran, son zamanlarda gördüğümüz çoğu Huawei akıllı telefonunun aksine, çentikle kesintiye uğramıyor. Telefon, Amazon İtalya’da 280 avroluk fiyat etiketiyle listelenmeye başlandı.

Orta segment Android telefonunda ekran içi parmak izi okuyucusu yok. Bunun yerine arkada geleneksel parmak izi okuyucusu yer alıyor. Telefonun arkasındaki ikili doku ona biraz Pixel havası veriyor. Ayrıca arkada 16 megapiksel ana kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor.

Önde yer alan 16 megapiksel sensörlü kamera açılır kamera mekanizmasına yerleştirilmiş. Bu mekanizmanın yerinden çıkması 1 saniye sürüyor. 100 bin kez açılıp kapanmaya dayanacak biçimde test edildi ve 12 kilogramlık ağırlığa da dayanabiliyor. Hem ön hem de arka kameralar için yapay zekâ desteği varken portre fotoğraflar yeniden düzenlenebiliyor. Aynı zamanda 22 farklı kategoride 500’ü aşkın sahne tanınabiliyor.

Huawei P smart Z’de Kirin 710F yonga seti çalışıyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası ile 512 GB’ye kadar depolama artışı yapılabiliyor. Telefonda Android 9 Pie ve EMUI 9.0 yüklü olarak geliyor.

Android telefonda 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Hızlı şarj desteğinin bulunup bulunmadığına dair bir bilgi yok. USB-C portu var ki, bu da memnun edici. Huawei P smart 2019’da microUSB portu bulunuyor.

Aslına bakarsanız, P smart Z için sessiz bir lansman yapıldı. Bunun nedeni ise telefonun henüz hazır olmaması. Amazon İtalya’daki sayfada telefonun teslim tarihi olarak 1-2 ay sonrası gösteriliyor. Huawei’nin resmi sitesi ise telefon hakkında herhangi bir bilgi vermezken, şirketin İspanyolca ve İtalyanca web sitelerinde telefonun varlığına rastlanıyor. Çıkış tarihinin de gelişi yakındır.

Huawei P smart Z’nin siyah, mavi ve yeşil renk seçenekleriyle sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER